Πάτρα: Περιοδεία του Παύλου Μαρινάκη στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Αχαΐα επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κονταδάκη, τους βουλευτές του νομού Άγγελο Τσιγκρή, Ιάσωνα Φωτήλα και Χριστίνα Αλεξοπούλου, καθώς και τον πρόεδρο ΔΕΕΠ Αχαΐας Αντώνη Κουνάβη.

Η επίσκεψη στο νομό ξεκίνησε από το Αίγιο, όπου τα στελέχη του κόμματος είχαν μια συνάντηση στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Αιγιαλείας όπου συνομίλησαν με τον πρόεδρο Βασίλη Σταθάκαρο και τα μέλη της τοπικής για τα ζητήματα της περιοχής και τις προοπτικές του νομού. Επόμενος σταθμός της παρουσίας της Νέας Δημοκρατίας στο νομό ήταν η Πάτρα, όπου οι επισκέψεις ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Εκεί, το Γραμματέα της ΠΕ και το Γραμματέα Οργανωτικού υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης με τον οποίο συνομίλησαν για τα μεγάλα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια, την δημιουργία ευκαιριών για τους νέους, τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και το ρόλο που εκείνη μπορεί να επιτελέσει στην στρατηγική ανάπτυξη της χώρας.

nd_patra_16.jpg

Ο Γραμματέας της ΠΕ και ο Γραμματέας Οργανωτικού τόνισαν την ανάγκη για την ενασχόληση ακόμα περισσότερων νέων ανθρώπων με τα κοινά και ιδιαίτερα την τοπική αυτοδιοίκηση για να μπορέσει η Δυτική Ελλάδα να περάσει σε μια νέα εποχή σε επίπεδο επενδύσεων και υποδομής.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ανδρέας Φίλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού και Διοίκησης Τάκης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χάρης Μπονάνος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γεώργιος Σύρμος, ο Διεθυντής του Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παναγιώτης Σακελαρόπουλος Στη συνέχεια, τα στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής Γιάννης Καρβέλης.

nd_patra_18.jpg

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η εξέλιξη της πανδημίας τόσο στο νομό Αχαΐας όσο και σε όλη τη χώρα, η συντονισμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη στελέχωσή του σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Ο Διοικητής της ΥΠΕ αναφέρθηκε εκτενώς στις ανάγκες που έχει η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και την πρόοδο που σημείωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το άνοιγμα νέας Καρδιοχειρουργικής Μονάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και τη δημιουργία νέου Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας».

gio-2006.jpg

Κατόπιν, ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα προκειμένου να συζητήσουν για τα θέματα και την πρόοδο του Πανεπιστημίου Πατρών το οποίο πρόσφατα κατατάχθηκε 375ο ανάμεσα στα 1000 καλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα Παγκοσμίως.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ήδη ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με το εξωτερικό, ενώ πρόκειται να ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται τα πρώτα ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ταϊβάν. Ο κ. Μπούρας τόνισε πως το Πανεπιστήμιο πρέπει πάνω από όλα να στηρίζει την παιδεία, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη και να υπερασπίζεται την ασφάλεια. Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης τόνισε την ανάγκη για την ολοκλήρωση και διασφάλιση της εμβληματικής μεταρρύθμισης της κατάργησης του ασύλου ανομίας, αλλά και την ενίσχυση του ρόλου των ανώτατων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ισχυροποιώντας την θέση των Δημόσιων Πανεπιστημίων.

nd_patra_3.jpg

Σειρά είχε η επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, όπου τα στελέχη του κόμματος συζήτησαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Παναγιώτη Τσώνη για τις προοπτικές που ανοίγονται για το Λιμάνι της Πάτρας ενόψει της ολοκλήρωσης μεγάλων έργων υποδομής, όπως ο νέος οδικός άξονας Πατρών Πύργου.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης, επισκεπτόμενοι εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης μιλώντας με εργαζομένους και καταστηματάρχες, ενώ παράλληλα επισκέφθηκαν τον χώρο τέχνης «Tatiana Dimou» και την έκθεση του καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου «Παλιγγενεσία», η οποία είναι αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, παρουσιασμένους όμως από τον καλλιτέχνη με μια νέα ματιά.

nd_patra_7.jpg

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν τα γραφεία της ΔΕΕΠ Αχαΐας τα οποία εγκαινιάστηκαν παρουσία του Γραμματέα της ΠΕ ΝΔ Παύλου Μαρινάκη, του Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη, των βουλευτών του νομού, του Περιφερειάρχη, πολιτευτών της ΝΔ στο Νομό, καθώς και μελών και στελεχών της ΔΕΕΠ, των ΔΗΜΤΟ, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Τον αγιασμό των νέων γραφείων της ΔΕΕΠ τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

nd_patra_2.jpg

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι πολιτεύτριες της ΝΔ Ευσταθία Γιαννιά, Ασπασία Ρηγοπούλου και Ελένη Κονιδάρη, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων και πρώην βουλευτής Νίκος Παπαδημάτος, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΕΠ Ανδρέας Μαζαράκης και Γιάννης Μάκκας, οι πρόεδροι ΔΗΜΤΟ Αιγιαλείας Βασίλης Σταθάκαρος, Καλαβρύτων Νικόλαος Τσάμης, Δυτικής Αχαΐας Βασίλειος Κανελλόπουλος, Ερυμάνθου Ιωάννης Παπακων

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.