Πάτρα: Εστιάτορες και έμποροι με κεριά στα χέρια διαμαρτύρονται για τους λογαριασμούς του ρεύματος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις του ρεύματος, προγραμματίζει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, για το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τα μέλη θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Γεωργίου και θα πραγματοποιήσουν πορεία με κεριά στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τις υπερβολικές αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα , που έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με λουκέτο, καθώς είναι αδύνατον σε τέτοια εποχή να πληρώσουν διπλάσια και τριπλάσια ποσά σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν.

Την ώρα της πορείας ο Δήμος Πατρέων θα σβήσει τα φώτα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην κινητοποίηση έχουν δηλώσει συμμετοχή ο Δήμος Πατρέων , η ΟΕΒΕΣΝΑ, ο Εμπορικός Σύλλογος κ.α.

 

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΚΕΑΝΑ αναφέρει:

Ο ΣΚΕΑΝΑ έχοντας στο πλευρό του όλους τους φορείς της πόλης, θα πραγματοποιήσει  κινητοποίηση- διαμαρτυρία με θέμα “ΤΟ ΡΕΥΜΑ μας ΣΚΟΤΩΝΕΙ” αύριο, Τετάρτη 16/2/2022.

1.      Συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο Αχαΐας

Στις 11:00 το πρωί, σήμεραο, θα δοθεί συνέντευξη τύπου, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου έχουν κληθεί να παρευρεθούν και οι Βουλευτές Αχαΐας και ο Περιφερειάρχης.

Σας καλούμε όλους να δηλώσετε το δυναμικό παρών για να διατρανώσουμε όλοι μαζί την αντίδρασή μας.

2.      Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας, στην οποία συμβολικά οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να κρατούν κεριά, ώστε να αναδειχθεί με παραστατικό τρόπο το ανυπέρβλητο πλέον πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, που σε συνδυασμό με τις τεράστιες και συνεχείς αυξήσεις στις πρώτες ύλες και τα συνεχώς επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας για την COVID-19, οδηγεί τις επιχειρήσεις με μαθηματική ακρίβεια σε «λουκέτο».

Η πορεία, η οποία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γεωργίου, θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή στις οδούς: Κορίνθου, Κολοκοτρώνη, Ρήγα Φεραίου, Γούναρη.

Η πορεία θα είναι μια συμβολική και σιωπηρή διαμαρτυρία και θα γίνει βάσει του σχεδίου της Αστυνομίας προσπαθώντας να δημιουργήσει όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση στους πολίτες.

Σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε στην Πλατεία καθώς και να συμμετάσχετε στην πορεία, με την όποια ιδιότητα προσωπική ή επαγγελματική φέρει ο καθένας, ακόμα και με αυτή του απλού πολίτη καθώς οι δύσκολες μέρες που έρχονται αφορούν και επηρεάζουν όλους μας, από το απλό νοικοκυριό μέχρι τα επαγγελματικά τιμολόγια.

Ελάτε να ενώσουμε τι φωνές μας!

Παρακαλούμε επίσης θερμά όλους τους συναδέλφους εκείνη την ώρα να κλείσουν συμβολικά τα φώτα των καταστημάτων τους. Ειδικά εκείνοι που βρίσκονται στην διαδρομή της πορείας.

Να σημειωθεί ότι η διαμαρτυρία δεν φέρει πολιτική χροιά και κομματικές σημαίες και δεν θα αφήσουμε να την καπηλευτεί κανείς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.