Τάκης Θεοδωρικάκος: «Λαϊκή απαίτηση να μπει ένα τέλος στην οπαδική βία»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στα φαινόμενα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τόνισε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στη λαϊκή απαίτηση για την αντιμετώπιση των οπαδικών θεμάτων.

Ζήτησε όμως και από τις ελληνικές ΠΑΕ να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και να απομακρυνθούν από τους χούλιγκαν, ώστε να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα.

Οι δηλώσεις του Θεοδωρικάκου

«Η κυβέρνηση, η Πολιτεία, ανταποκρίνεται στην απόλυτη λαϊκή απαίτηση να μπει ένα τέλος», λέγοντας χαρακτηριστικά «σύνδεσμοι χούλιγκαν, τέλος. Η λειτουργία των λεσχών φιλάθλων θα γίνει υπό προϋποθέσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο.

Να ξέρουν καλά όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να μετέχουν σε επεισόδια οπαδικής βίας, σε χουλιγκανικές δράσεις θα τιμωρούνται με ποινές στέρησης της ελευθερίας, δεν πρόκειται να υπάρχει καμία αναστολή. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο.

Να βάλουν πλάτη σε αυτήν την υπόθεση και οι ΠΑΕ. η δύναμή τους, δεν είναι οι χούλιγκαν αλλά το να υπάρχει ηρεμία, ψυχαγωγία, μια όμορφη ατμόσφαιρα, μέσα στα γήπεδα, για να προσελκύσουν τις οικογένειες».

Τέλος, αναφερόμενος στον ρόλο της ΕΛΑΣ σε αυτή την υπόθεση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι δουλειά της είναι να τα τηρήσει σε απόλυτο βαθμό μέτρα, επισημαίνοντας ότι η Αστυνομία «δεν χαρίζεται σε κανέναν». «Ο νόμος είναι νόμος, ισχύει για όλους , ανεξάρτητα από τη θέση τους στο δημόσιο σύστημα ή την οικονομική τους ισχύ. Οι σύνδεσμοι που έχουν κλείσει αυτήν την περίοδο των χούλιγκανς είναι σύνδεσμοι απ΄ όλες τις ομάδες, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν γιατί έχουμε σε αυτήν υπόθεση υποχρέωση και καθήκον απέναντι στον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.