ΣΥΡΙΖΑ: 61 βουλευτές καταγγέλλουν «απαράδεκτες καθυστερήσεις» στις προσλήψεις σε τοπικές μονάδες υγείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Κάνουν λόγο για «απαράδεκτες καθυστερήσεις» στην προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού σε Τοπικές Μονάδες Υγείας.

Συγκεκριμένα, 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ρεθύμνου και τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. Ανδρέα Ξανθού και τη συνυπογραφή της Γραμματέως της Κ.Ο. Όλγας Γεροβασίλη ερωτούν τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, σχετικά με «την εγκατάλειψη της πρωτοποριακής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και τον οικογενειακό γιατρό».

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές, «ενώ η μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αξιολογηθεί θετικά από τον Π.Ο.Υ., την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανεξάρτητους αξιολογητές που όρισε ο κ. Κικίλιας, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ναρκοθετεί ουσιαστικά το μέλλον του θεσμού καθυστερώντας πάνω από ένα χρόνο τις προσλήψεις προσωπικού από προκήρυξη που η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ εξέδωσε».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, προσθέτουν, «αναγκάστηκε να δηλώσει ότι στηρίζει τις ΤΟΜΥ, στην πραγματικότητα όμως το σχέδιό της για την Πρωτοβάθμια είναι τα ΣΔΙΤ και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας».

Συγκεκριμένα, ερωτούν τον υπουργό Υγείας:

-Πότε θα προσληφθούν οι επιτυχόντες της τελευταίας προκήρυξης για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ;

-Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης νέων ΤΟΜΥ;

-Ποιος είναι ο πολιτικός σχεδιασμός του Υπουργείου για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ και για την προοπτική της ενσωμάτωσης των νέων δομών στο ΕΣΥ;

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.