Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Σώθηκαν από θαύμα οι φίλοι του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συγκλονίζουν στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, συγγενείς φίλων του δολοφονημένου Άλκη, που δέχθηκαν επίθεση από τους χούλιγκανς, στη Θεσσαλονίκη, αλλά ευτυχώς οι ζωές τους σώθηκαν.

«Απ’ όλο το σκηνικό θυμάται το άσπρο αυτοκίνητο. Όταν τους πλησίασαν, ο ένας είπε «Τι ομάδα είστε ρε;». Ο άλλος είπε «Πάμε να φύγουμε, δεν τους ξέρουμε αυτούς» και ο πρώτος ανταπάντησε «Δεν με νοιάζει, θα τους φάμε». Σε αυτή τη φάση της στιχομυθίας ο ένας φίλος του Άλκη πρόλαβε και πέρασε ανάμεσά τους. Έφαγε κάνα δυο μπουνιές στην πλάτη και το επόμενο παιδί που πήγε να περάσει ανάμεσά τους, το μαχαίρωσαν στον γλουτό», δήλωσε συγγενής ενός εκ των τριών τραυματιών-φίλων του Άλκη Καμπανού.

Αυτό το τραύμα που φέρει ο 20χρονος, έχει βάθος δεκαπέντε πόντους. Όπως περιγράφει αποκλειστικά στο “Live News” ο πατέρας του, εκείνες τις δραματικές στιγμές, ο άλλος του γιος, ο δίδυμος αδελφός του τραυματία, που έχει καταφέρει να ξεφύγει, επιστρέφει και δένει όπως, όπως την πληγή του αδελφού του για να μην χάνει αίμα.

Ακολουθούν στιγμές απόλυτου χάους με τους φίλους να χωρίζονται, μη γνωρίζοντας πως ο Άλκης είναι ήδη νεκρός.

«Όταν φτάσαμε στο Παπανικολάου, δεν είχαν καταλάβει ακόμα ότι ο Άλκης είχε καταλήξει. Γιατί αυτοί χωρίστηκαν, ο καθένας έτρεξε για να γλιτώσει», αποκαλύπτει συγγενής ενός εκ των τριών παιδιών.

Από θαύμα σώθηκαν οι φίλοι του

Ο Άλκης ήταν ήδη νεκρός, όταν έφτασε στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να κρατήσουν στη ζωή τους τραυματίες φίλους του.

«Το ένα παιδί διακομίστηκε νεκρό με νεκροψία καταπέλτη. Και το δεύτερο παιδί κι αυτό είχε το ίδιο σοβαρά χτυπήματα από τύχη σώθηκε. Είχε χτυπήματα στο κεφάλι. Η αξονική έδειξε ότι δεν είχε εσωτερική βλάβη. Είχαμε 4 μαχαιριές στα πόδια που από θαύμα δεν έκοψαν αρτηρία», δήλωσε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Παρά τους πόνους και τη δυσκολία στο περπάτημα, ο 20χρονος έδωσε το παρών στο δικαστήριο μαζί με τον δίδυμο αδερφό του. Μπροστά τους, ο άλλος φίλος τους, επίσης τραυματίας, που συνόδευε τη μητέρα του.

«Έκαναν βόλτες εκεί και έψαχναν μέσα στο σκοτάδι τίποτα πιτσιρίκια και δεν ξέρω αν τους είδαν τους δύο που ήταν αριστερά γιατί καθόντουσαν 2-3 μέτρα πιο εκεί στο πεζούλι», δήλωσε ο πατέρας του 20χρονου τραυματία.

«Κάθονταν στα σκαλάκια και μιλούσαν. Σταματήσαν τρία αυτοκίνητα εκεί στην γωνία. Τα παιδιά δεν ήταν υποψιασμένα. Νόμιζαν ότι θα ανταλλάξουν κάποιες κουβέντες και δεν θα γίνει τίποτα», λέει συγγενής ενός εκ των τριών τραυματιών.

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.