Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο 20χρονος κατηγορούμενος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παραδόθηκε στην Κορυτσά ο 20χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού που είχε διαφύγει στην Αλβανία. Σημειώνεται πως σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ ο δικηγόρος του, είχε προαναγγείλει το πρωί την εν λόγω εξέλιξη. Ο 20χρονος απηύθυνε αίτημα να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη ώστε να συλληφθεί και να δικαστεί στη χώρα μας.

«Εδώ και μία ώρα περίπου ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Πώς πείστηκε ο 20χρονος να παραδοθεί

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος του 20χρονου, σε δηλώσεις του ανέφερε πως πείστηκε να παραδοθεί κατόπιν επικοινωνίας με την οικογένειά του.

Έπειτα, ο δικηγόρος, επικοινώνησε με τον εντολέα του και δήλωσε μιλώντας στο ethnos.gr: Έχει την πρόθεση να παραδοθεί στην Αλβανία, να συλληφθεί και να ακολουθηθεί η διαδικασία έκδοσης. Θα συναινέσει για να ρθει στην Ελλάδα και να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Κατάλαβε ότι είναι μονόδρομος να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Έχει επιχειρήματα και δεν είναι ο δολοφόνος του Άλκη. Επέβαινε το μοιραίο βράδυ στο λευκό αυτοκίνητο, το Citroen».

 

Ο 20χρονος κατάφερε να διαφύγει στις 00:40 μετά τα μεσάνυχτα της 2 Φεβρουαρίου, δηλαδή 24 ώρες μετά το έγκλημα, από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, με αυτοκίνητο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι στενός φίλος του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία και είχε συλληφθεί πρώτος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.