Νέες τουρκικές προκλήσεις: Υπερπτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από τη Νίσυρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μπαράζ προκλήσεων από τους Τούρκους.

Στις 14:48 τουρκικό UAV πέταξε πάνω από την Κανδελιούσα, δυτικά της Νισύρου σε ύψος 19.000 πόδια, όπως αναφέρει το militaire.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με τη Συνθήκη της Λωζάνης, δίνοντας συνέχεια στις τουρκικές αιτιάσεις περί κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, αν αυτά δεν αποστρατιωτικοποιηθούν.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης λέει: Υπάρχουν 23 νησιά, δεν μπορούν να εξοπλιστούν. 16 από αυτά έχουν εξοπλιστεί. Όταν το λέμε αυτό, οι άνθρωποι (σ.σ. Έλληνες) λένε ότι »μας απειλούν». Τα εξοπλίσατε, κάνατε λάθος. Μετά σηκώνονται και το λένε πρόκληση. Πραγματοποιούν εορταστικές εκδηλώσεις στη Χίο, στη Σάμο, στις Οινούσσες »μέσα στο στόμα μας». Αυτό είναι πρόκληση. Αν αυτά δεν είναι πρόκληση, τί είναι; Είπαμε να μιλήσουμε και να διαπραγματευτούμε με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους. Υπάρχουν οι συνομιλίες των υπουργείων Εξωτερικών, από την άλλη πλευρά υπάρχουν συνομιλίες αποκλιμάκωσης εντός του ΝΑΤΟ. Οι άνθρωποι δεν έρχονται στη συνάντηση», τόνισε ο Ακάρ, μιλώντας στην εφημερίδα Milliyet.

«Υπάρχουν επίσης συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των υπουργείων Άμυνας. Πραγματοποιήσαμε 3 τέτοιες συναντήσεις και περιμένουμε τους Έλληνες γείτονές μας για την 4η συνάντηση. Μιλάμε για διεθνές δίκαιο, μιλάμε για σχέσεις καλής γειτονίας, μιλάμε για διάλογο. Πρέπει να δουν ότι δεν θα φτάσουν πουθενά με τις προκλητικές ενέργειες και τις ρητορικές», πρόσθεσε κατόπιν.

«Ούτε στην ιστορία ούτε σήμερα, υπάρχει νησί με 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου. Το κολυμβητήριο της Στρατιωτικής Σχολής είναι 2 χιλιάδες μέτρα μακριά. Το Καστελόριζο βρίσκεται σε απόσταση 1950 μέτρων. Είναι τόσο κοντά. Ζητούν θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων για αυτό το νησί των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Από την άλλη, εργάζονται για νέες συμμαχίες. Είμαστε ήδη σε συμμαχία, τί ψάχνετε;», αναρωτήθηκε ο Τούρκος υπουργός.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.