Αποσύρεται από την κούρσα για την προεδρία ο Μπερλουσκόνι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Η προσπάθεια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας σταμάτησε», δήλωσε  ο στενός του συνεργάτης και βουλευτής, Βιτόριο Σγκάρμπι. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τις περασμένες ημέρες ο Σγκάρμπι βοήθησε τον «Καβαλιέρε» να έρθει σε επαφή με ανένταχτους βουλευτές και γερουσιαστές, με στόχο να αυξήσει τους υποστηρικτές του.

«Το κύριο πρόβλημα θεωρώ ότι εντοπίζεται σε ανησυχίες ψυχολογικού χαρακτήρα. Η όλη επιχείρηση, εκ των πραγμάτων, έχει σταματήσει και, τώρα, νομίζω ότι ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να δει αν υπάρχει μια αξιοπρεπής διέξοδος, με έναν υποψήφιο της αρεσκείας του. Ίσως και τον ίδιο τον νυν πρόεδρο, Σέρτζιο Ματαρέλα», δήλωσε ο Σγκάρμπι.

Έξι ημέρες πριν από την έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου Ιταλού προέδρου, επιβεβαιώνεται, ουσιαστικά, ότι η υποψηφιότητα Μπερλουσκόνι, παρά την επίσημη στήριξη από σύσσωμη την Κεντροδεξιά, δεν δείχνει να είναι σε θέση να συγκεντρώσει την αναγκαία στήριξη των Ιταλών βουλευτών και γερουσιαστών. Ο «Μίστερ TV», στη φάση αυτήν, δείχνει να θέλει να ποντάρει σε μια άλλη προσωπικότητα του ευρύτερου συντηρητικού χώρου. Ίσως να πρόκειται για τον πρώην υφυπουργό Παρά τη Προεδρία της κυβέρνησής του, τον πολύπειρο δημοσιογράφο και πολιτικό Τζιάνι Λέτα, ογδόντα έξι ετών.

Μια άλλη, ισχυρότερη εναλλακτική, έως τώρα είναι η επανεκλογή του Σέρτζιο Ματαρέλα, με στόχο να παραμείνει ο Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία της χώρας μέχρι τις βουλευτικές εκλογές, την άνοιξη του 2023.

https://www.zougla.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.