Ομιλώ ως γνώστης…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο καλός Πατρινός γιατρός Ευγένιος Ταπίνης (νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας») ανήρτησε στο fb την οπτική του, σχετικά με τις τελευταίες αναστατώσεις στο νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής:

Για να αποκατασταθεί, η αλήθεια και να μην κρυβόμαστε πίσω από συλλόγους τοπικούς παράγοντες και γενικότερα όποια Χειριστική η επιρροή έχουμε στους τοπικούς άρχοντες.
Όλες αυτές τις μέρες διάβασα πολύ προσεκτικά όλες τις Διαμαρτυρίες για την μετακίνηση γενικών γιατρών από τα κέντρα υγείας στο νοσοκομείο Αιγίου
Όμιλω ως γνώστης,Καθώς υπηρέτησα εκεί επί 12 συναπτά έτη στο τμήμα επειγόντων περιστατικων,Καθώς και επιστημονικά υπεύθυνος αυτόν επί τρία χρόνια.
Με την αύξηση των κρουσμάτων θέλησα να υπηρετήσω και να βοηθήσω συναδέλφους στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα,Μόνο για εφημερίες καθώς λειτουργώ το ιατρείο μου ως γενικός γιατρός αλλά και παράλληλα εκτελώ καθήκοντα εμβολιασμών Κατ´Οίκον.
Το κέντρο υγείας Ακράτας επί χρόνια στηρίζει το νοσοκομείο Αιγίου στα πλαίσια της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Λυπάμαι πραγματικά που για πρώτη φορά εζητήθη από τα άλλα κέντρα υγείας του νομού να καλύψουν δύο εφημερίες το μήνα και υπάρχει τέτοια αντίδραση.
Δε σκέφτηκε ποτέ κανένας από τα άλλα κέντρα υγείας πως μπορούν συνάδελφοι να κάνουν 20 εφημερίες το μήνα λες και αυτοί..Δεν έχουν οικογένειες ούτε είναι κουρασμένοι.
Και πρέπει να είναι δέσμοι ενός συστήματος που τους κρατάει αιχμαλώτους.
Αναφέρομαι και στο χειρουργικό τομέα και στον ορθοπεδικό τον τομέα και στον παθολογικό.
Όταν υπάρχει ένας πόλεμος γιατί υπάρχει…Αλληλέγγυα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και όχι να κρυβόμαστε και να αντιδρούμε άμεσα γιατί δεν θέλουμε πολύ απλά να χαλάσουμε την βολέψη μας.
Ας μας πουν λοιπόν αυτοί που αντιδρούν πόσα είναι τα περιστατικά στην εφημερία ενός κέντρου υγείας και πόσα είναι τα περιστατικά που πηγαίνουν σε ένα δεύτεροβαθμιο νοσοκομείο.
Αν τώρα δε βάλουμε πλάτη για να κρατήσουμε ανοιχτές όλες τις δομές….Πότε θα βάλουμε??
Μιλάμε για να μαθαίνει ο κόσμος για δύο εφημερίες το μήνα..
Ενώ εγώ κάνω 10 στον άγιο Ανδρέα.
Όσον αφορά την μετακίνηση γενικών γιατρών ειδικευομένων είναι θέμα του συντονιστή εκπαίδευσης γενικής ιατρικής να τους αποστείλει όπου θέλει ώστε να πάρουν την καλύτερη εκπαίδευση….
Αν δεν μπορεί να το διαχειριστεί αυτό τότε ας αλλάξει συντονιστής γενικής ιατρικής.
Δεν μπορεί πάντα το κέντρο υγείας Ακράτας να διαχειρίζεται τα πάντα!!!
Όσον αφορά τις μετακινήσεις όλων αυτών που αναφέρεστε δεν είδα ποτέ να βγάλετε ανακοίνωση…
Προφανώς δε σας άγγιξαν ποτέ η δεν σας ενόχλησαν ποτέ.
Όσον αφορά την ηλικια…
Σας ενημερώνω πως ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής είναι μεγαλύτερος από εσάς και κάνει 20 εφημερίες,Ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής κάνει 15 εφημερίες,Ο διευθυντής καρδιολογικής κλινικής 10 εφημερίες,Ο διευθυντής ο δικός μου στο κέντρο υγείας Ακράτας κάνει οκτώ εφημερίες με δύο στο νοσοκομείο του Αιγίου.
Όσο για την αντιποίηση της ειδικότητάς που μιλάτε…..
Εζητήθη το κομμάτι της πρωτοβάθμιας καθώς πάντα υπάρχουν μέσα σε ενεργή εφημερία ιατροί ειδικοτήτων που μπορούν να αντιμετωπίσουν στο επόμενο επίπεδο.
Καλό θα ήταν πριν βγάζουμε ανακοινώσεις και πριν καταδικάζουμε τα πάντα να προσπαθούμε πρώτα ως συνάδελφοί γιατροί…
Να στηρίζουμε αυτούς που έχουν φτάσει πλέον Στα όρια τους…Και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί σε μία δύσκολη στιγμή να κρατήσουμε το ΕΣΥ που τόσα χρόνια μας πληρώνει…
Δε νομίζω πως χάθηκε ο κόσμος για να βοηθήσουμε δύο μήνες.
Προς ενημέρωση όλων ήταν το μήνυμα αυτό,καθώς κουράστηκα να βλέπω ενέργειες αντιδράσεις και γενικά όποιον θείο έχουμε στην Κορώνη να βγάζει ανακοινώσεις.
Φυσικά δεν είναι η σωστή λύση αυτή και φυσικά η λύση είναι μόνο οι προσλήψεις!!!!
Και αυτές πρέπει να γίνουν,Αλλά όλοι ξεχνάτε την χρονοβόρα διαδικασία που έχει μία πρόσληψη ενώ τώρα υπάρχει φωτιά και για δύο μήνες καλό θα ήταν να μη μιλάμε και απλά να υπηρετήσουμε αυτό που ορκιστήκαμε τον ασθενή
Σοφία Ταπίνη, Ανδρέας Μαζαράκης και 99 ακόμη
15 σχόλια
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.