Νόβακ Τζόκοβιτς: Απορρίφθηκε η έφεσή του – Προς απέλαση από Αυστραλία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τέλος στο σήριαλ με τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβίτς, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η έφεση του σέρβου τενίστα απορρίφθηκε και θα απελαθεί από την Αυστραλία.

Οι ελπίδες του Νόβακ Τζόκοβιτς να παίξει στο αυστραλιανό Open εξανεμίστηκαν σήμερα, αφού το δικαστήριο απέρριψε την έφεση του κορυφαίου Σέρβου κατά της διαταγής απέλασης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Τρεις δικαστές του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου επικύρωσαν την απόφαση που έλαβε την Παρασκευή ο υπουργός Μετανάστευσης να ακυρώσει τη βίζα του 34χρονου Σέρβου για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η απόφαση πιθανότατα σημαίνει ότι ο Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, θα παραμείνει υπό κράτηση στη Μελβούρνη μέχρι να απελαθεί.

Μια εντολή απέλασης συνήθως περιλαμβάνει επίσης τριετή απαγόρευση επιστροφής στην Αυστραλία.

Ο υπουργός ακύρωσε τη βίζα με το σκεπτικό ότι η παρουσία του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και την «καλή τάξη» του αυστραλιανού κοινού και «μπορεί να είναι αντιπαραγωγική στις προσπάθειες εμβολιασμού από άλλους στην Αυστραλία».

Η βίζα του Τζόκοβιτς ακυρώθηκε αρχικά στις 6 Ιανουαρίου στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης λίγες ώρες αφότου έφτασε για να αγωνιστεί στο πρώτο Grand Slam του 2022.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.