Τρία άτομα θα καταθέσουν για το θάνατο του Μητροπολίτη Κοσμά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του Μητροπολίτη Κοσμά. Στις εισαγγελικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταθέσει τρία πρόσωπα. Πρόκειται για τη νοσηλεύτρια ανηψιά του, τη γερόντισσα – ιατρό αλλά και τον ιατρό από το Βόλο, που φέρεται να τον κούραραν την περίοδο της ασθενείας του. Σύμφωνα με τον taxydromo, την ίδια στιγμή στον Βόλο είναι σε πλήρη εξέλιξη η κατεπείγουσα έρευνα.

Ο 72χρονος γιατρός κατέθεσε υπόμνημα την περασμένη Πέμπτη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο γιατρός αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και καταθέτει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση που καταγγέλλεται.

«Προτρέπουν ασθενείς να μην πάνε στο νοσοκομείο»

Παράλληλα, κάτοικος της περιοχής του Αγρινίου, ο οποίος ήταν όπως λέει, και προσωπικός φίλος του Μητροπολίτη αναφέρει πως υπάρχουν πρόσωπα τα οποία αποτρέπουν ασθενείς να πάνε στο νοσοκομείο «γιατί θα περάσουν τον ιό με προσευχή και με βοήθεια βοτάνων».

«Ο γιατρός του «έφαγε» τη ζωή, δεν τον παρέπεμψε για να κάνει το εμβόλιο. Του έλεγε ότι με τα βότανα κτλ θα γίνεις καλά. Είχε «αρρώστια» με το νοσοκομείο, δεν είναι εκείνοι γιατροί κ.α.. Μόνο ο θεός θεράπευε.

Ο μητροπολίτης «έφυγε» και ήταν κρίμα γιατί ήταν καλός άνθρωπος. «Έφυγε» και η αδερφή του εξαιτίας αυτού. Η έρευνα πρέπει να προχωρήσει μέχρι το κόκαλο».

«Δεν επηρεάζονταν»

«Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας είχε την κρίση να αποφασίζει για τον εαυτό του» τονίζει ο κουμπάρος του και εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γρηγορίου, πάτερ Δημοσθένης. «Δεν επηρεάζονταν, ήταν τόσο έξυπνος άνθρωπος που δεν επηρεάζονταν από κανέναν», ανέφερε ο πάτερ Δημοσθένης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.