«Πρωτεύουσα Ξανά! – Γρηγόρης Αλεξόπουλος»: Δεν θα στηρίξουμε τον υποψήφιο Πρόεδρο που θα προταθεί απ’ τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης Πρωτεύουσα Ξανά αναφέρονται τα εξής:

Η παράταξή μας, τον Σεπτέμβριο του 2019, κατά την εκλογή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, εξέφρασε-με την ψήφο των μελών της- την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του κ. Παναγιώτη Μελά ο οποίος υπεδείχθη ως υποψήφιος απ’ την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εξελέγη Πρόεδρος.

Ήταν μια κίνηση καλής θέλησης και καλής πίστης εκ μέρους της παράταξής μας, με γνώμονα την πάγια θέση μας υπέρ της εποικοδομητικής και αποδοτικής λειτουργίας του Σώματος και του πλήρους σεβασμού στις αποφάσεις του.

Ωστόσο, στα δυο χρόνια που μεσολάβησαν, αυτό που αποδείχθηκε ήταν ότι ο κ. Μελάς λειτούργησε κατά βάση ως ένας καθαρά παραταξιακός Πρόεδρος.

Ως Πρόεδρος που πολλές φορές αγνόησε και περιφρόνησε αποφάσεις που διαμορφώθηκαν μέσα από πλειοψηφίες στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, μην προωθώντας την εφαρμογή τους, απ’ την στιγμή που οι αποφάσεις αυτές δεν υπηρετούσαν τους παραταξιακούς στόχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ως παράδειγμα και μόνο θ’ αναφέρουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυση Διαδημοτικού Φορέα με σκοπό τη διαχείριση και αξιοποίηση του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου.

Η απόφαση εκείνη τελικά έμεινε μετέωρη, με αποτέλεσμα η διαχείριση του Φράγματος να χαθεί για την Αυτοδιοίκηση και να περιέλθει -ως γνωστόν- σε ιδιώτη, διότι προφανώς αυτή ήταν η επιλογή της παράταξης της δημοτικής αρχής.

Αλλά και η εν γένει στάση και συμπεριφορά του κ. Μελά στις συνεδριάσεις του Σώματος, αυτή την διετία, απείχε πολύ απ’ την υπηρέτηση της πολυφωνίας και της προάσπισης των δημοκρατικών λειτουργιών, όταν αυτές δεν συμβάδιζαν με τις επιδιώξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Για τους λόγους αυτούς η παράταξή μας, στην διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Κυριακή, έχει αποφασίσει να μην υποστηρίξει με την ψήφο της τον κ. Μελά, ούτε οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο Πρόεδρο προταθεί εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».    

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.