Πάτρα: Ο υδράργυρος θα πέσει στους 2 βαθμούς!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από τις πιό κρύες ημέρες αναμένεται η σημερινή , καθώς η θερμοκρασία μόλις και θα φθάσει στην Πάτρα τους 7 βαθμούς.

Ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες ο υδράργυρος θα πέσει στους 2 βαθμούς, με αίσθηση κρύου ακόμη και για μείον 3!

Ηλιοφάνεια θα υπάρχει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με δυνατούς ανέμους όμως που θα πλησιάσουν και τα 5 μποφόρ και θα μας παγώνουν ακόμη περισσότερο.

Στα Καλάβρυτα και γενικότερα στα ορεινά της Αχαΐας η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά κάτω από το μηδέν.

Στην περιοχή των Καλαβρύτων το θερμόμετρο θα δείξει και -6 βαθμούς, με αίσθηση του κρύου για μείον 14!

Αναλυτικά:

Βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας. Τοπικές βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Ισχυρός παγετός στα βόρεια.

Εξαίρεση αποτελούν περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και η Κρήτη όπου αναμένονται τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 6, στην Ήπειρο από -2 έως 9 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 6, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 10 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -1 έως 4 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 10 ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Λιβυκό πέλαγος οι εντάσεις των βορείων ανέμων θα φτάνουν κατά περιόδους τα 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών-βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.