Πάτρα: Θα παραδοθούν self test από τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε διευθυντές Σχολείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το απόγευμα της Κυριακής 9 Ιανουαρίου θα λειτουργούν εκτάκτως τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. 

Και αυτό για την εξυπηρέτηση των διευθυντών των Σχολείων, προκειμένου να παραλάβουν ποσότητες self test και να τις διαθέσουν αύριο το πρωΐ στα σχολικά συγκροτήματα προκειμένου να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο όσοι μαθητές δεν είχαν τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν τις τελευταίες ώρες εξαιτίας ελλείψεων ποπυ παρατηρήθηκαν στα φαρμακεία της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως με κοινή ανακοίνωσή τους, τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας έκαναν γνωστά τα εξής:

• Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

• Την Παρασκευή και Σάββατο, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες.

Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν σελφ τεστ, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα σελφ τεστ.

Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με σελφ τεστ για το άνοιγμα της Δευτέρας.

Πότε διενεργούνται τα self tests

Το self test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.