Πάτρα: Παρέμβαση του Θ. Τουλγαρίδη για το εγγυημένο εισόδημα -Τι ζητά από την Μιχαηλίδου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την παράταση της διορίας για ανανέωση των επιδομάτων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ζητά ο  Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης ο οποίος έστειλε έγγραφο στην  Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου: «Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, με έγγραφό του προς την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και στον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, ζητά την παράταση ανανέωσης των επιδομάτων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αφού δεν επαρκεί ο χρόνος που έχει δώσει το Υπουργείο, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα του Ιανουαρίου.

Για άλλη μια φορά οι πολίτες δυσκολεύονται να ανανεώσουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με ευθύνη του Υπουργείου, που καθυστέρησε δύο εβδομάδες να στείλει το ενημερωτικό SMS στους δικαιούχους για την λήξη του επιδόματός του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλος συνωστισμός και εντάσεις στο Κέντρο Κοινότητας.

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αποτελεί μοναδική πηγή εισοδήματος για περισσότερα από 7.000 νοικοκυριά στην πόλη μας, το ύψος του οποίου δεν τους επιτρέπει ούτε ένα στοιχειώδες επίπεδο επιβίωσης. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος μας κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από αυτά που δικαιούνται οι συμπολίτες μας.

Ο ΚΟΔΗΠ ζητά την κατανόηση των πολιτών για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει με ευθύνη Υπουργείου. Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας είναι στο μέγιστο δυνατό και οι κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο ξεπερνούν τις 1.000 την ημέρα.

Ο Κοινωνικός Οργανισμός και ο Δήμος μας κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να αντεπεξέλθει στις δύσκολες αυτές συνθήκες και να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται με προσωπική παρουσία (τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται) κατά τις ώρες 8:00 -14:00 μόνο  με ραντεβού το οποίο μπορείτε να κλείσετε τηλεφωνικά στα νούμερα: 2614409977, 2614409970».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.