Πάτρα: Mεταμόσχευση νεφρού σε 40χρονο στο ΠΠΝΠ- Δώρο ζωής από 54χρονο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Δευτέρα 3/01/2022, πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο δότης ο οποίος ήταν ηλικίας 54 ετών, κατέληξε μετά από μόνιμη εγκεφαλική βλάβη (εγκεφαλικός θάνατος).  Ο λήπτης,   40 ετών, ασθενής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ. Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», είχε ενταχθεί στην λίστα των αναμενόντων μεταμόσχευσης νεφρού ασθενών του Νεφρολογικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Την μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο κ. Καρύδης Νικόλαος, Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής- Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων. Στην μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχαν, οι ιατροί  του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με Διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Γούμενο Δημήτριο, καθώς και η ιατρική ομάδα της Χειρουργικής κλινικής με  Διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής κ. Μαρούλη Ιωάννη. Στην μεταμόσχευση συμμετείχε  επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ.  Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται  ικανοποιητικά.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. σε ανακοίνωσή της ευχαριστεί πολύ την οικογένεια του εκλιπόντος η οποία  υπερβαίνοντας τον πόνο, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του δικού της ανθρώπου σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επιπλέον, ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.