Πάτρα: Το 1,5 εκατ. ευρώ ξεπερνά η ζημιά στο εργοστάσιο φερετροποιίας στην ΒΙ.ΠΕ. από την φωτιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο  φερετροποιίας στη Βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, που το βράδυ της Τρίτης, παραδόθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο ιδιοκτήτης Φώτης Κουτρόπουλος, η επιχείρηση δεν ήταν ασφαλισμένη για πυρκαγιά, με τη ζημιά να ξεπερνά τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου τις 8 το βράδυ και κατέκαψε τα πάντα στο διάβα της, καθώς η ξυλεία και διάφορα εύφλεκτα υλικά που βρισκόταν στους χώρους του εργοστασίου, συνέβαλαν στην αστραπιαία επέκταση της, δυσχεραίνοντας παράλληλα το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτίων και των συνθηκών της φωτιάς, από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, ορίστηκε εμπειρογνώμονας και χθες βρέθηκε στο χώρο για τη διενέργεια αυτοψίας.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και ερευνώνται, όλα τα σενάρια που οδήγησαν στην καταστροφική πυρκαγιά. Μάλιστα εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή και πιθανή διασύνδεση εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε προ ημερών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» πριν από περίπου μια εβδομάδα αλλοδαπός εργάτης, τραυματίστηκε σοβαρά και λίγες ημέρες αργότερα κατέληξε στο Νοσοκομείο, μετά από πτώση από ύψος εντός του εργοστασίου.

Ο 24χρονος από το Πακιστάν μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών  βαριά τραυματισμένος, όπου παρέμεινε για νοσηλεία από τις 13 μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου, όποτε και κατέληξε.

Η επιχείρηση Neoplan House, είναι η μεγαλύτερη φερετροποιία της χώρας, με την μονάδα παραγωγής που είχε στη ΒΙΠΕ Πατρών, να καλύπτει τόσο τις δικές της εμπορικές ανάγκες όσο και συνεργάτες της σε όλη την Ελλάδα. Ιδιοκτήτης της, είναι ο Φώτης Κουτρόπουλος, γιός του πρώην κοινοτάρχη του Λεοντίου Σωτήρη Κουτρόπουλου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.