Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»: Τι απαντά η ΑΚΕ στη «Συνδικαλιστική Αλλαγή»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων» του Σωματείου του ΓΝ Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», με την οποία απαντά στους ισχυρισμούς του αντιπροέδρου του Σωματείου και προέδρου της «Συνδικαλιστικής Αλλαγής» περί «ρουσφετιού και βολέματος ημέτερων».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΚΕ:

«Από κεκτημένη ταχύτητα ορισμένοι κρίνουν εξ ιδίων τ’ αλλότρια, παριστάνοντας τις άμωμες παρθένες. Στο ρουσφέτι και στο βόλεμα κάποιοι έχουν διδακτορικό εδώ και δεκαετίες. Εάν ενεργοποιούνταν τα Συμβούλια Κρίσεων, κατεστημένα ετών ειδικά στο Υπουργείο Υγείας θα γκρεμίζονταν συθέμελα. Προφανώς και θα ξεβολεύονταν κάποιοι σύντροφοι και ομοϊδεάτες τους παλαιόθεν, που τις εποχές της «αξιοκρατίας» διορίζονταν από την «πίσω πόρτα», με μόνο προσόν την ιδιότητα μέλους κάποιας «κλαδικής». Οι κρίσεις που ζητάμε έχουν να γίνουν από το 2008, παρά το νόμο Βερναρδάκη το 2016.

Αυτοί που έχουν υπηρετήσει μόνο τη ματαιοδοξία τους και επεδίωξαν ίδια οφέλη, αντιποιούμενοι μέχρι και το ρόλο του διοικητή ή του δικαστή με κομματικές ευλογίες, ας κουνήσουν το δάχτυλο στον καθρέφτη. Στο παρελθόν έστησαν κομματικούς μηχανισμούς άνευ προηγουμένου, μετατρέποντας το Νοσοκομείο σε παράρτημα Τοπικής.

Όσο για τις συμπράξεις, που διακατέχονται από νοοτροπίες και πρακτικές με άρωμα δεκαετίας ’80, είναι προφανές πως όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Μυστικές συναντήσεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι δε σέβονται τη διαδικασία συνεδρίασης του ΔΣ του Σωματείου, ειδικά στην 1η επί της ουσίας συζήτηση μετά από 2 αναβολές. Με προσυμφωνημένο πλαίσιο μεταξύ 2 πλευρών, που αψηφά ερειστικά το αποτέλεσμα των εκλογών, δε γίνεται εκλογή προεδρείου ούτε σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Επιδίωξη μας ήταν το αναλογικό προεδρείο, όπως άλλοι ευαγγελίζονταν για τα μάτια του κόσμου. Τέτοια εντολή είχαμε από τους συναδέλφους μας, η οποία αποτυπώθηκε και στην κάλπη. Δίνοντας σε 3 παρατάξεις από 4 έδρες. Υπό συζήτηση για εμάς ήταν μόνο η κατανομή των ρόλων μεταξύ των 4 παρατάξεων. Ας μας δείξει ο σκιώδης πρόεδρος τα πρακτικά των συνεδριάσεων για το πότε στηρίξαμε τους κυβερνώντες και ας μας ενημερώσει σε ποιες κινητοποιήσεις που φέρουν την υπογραφή άπασας της ΠΟΕΔΗΝ δε συμμετείχαμε.

Οι 42 υποψήφιοί μας δεν επεδίωξαν ίδια οφέλη, γιατί εμείς δεν τάζουμε θέσεις. Άλλοι τα κάνουν αυτά επί σειρά ετών. Ας εγκαλέσει τον εαυτό του για ρουσφέτια, βολέματα και στήριξη κυβερνώντων για κομματικούς λόγους. Η πεμπτουσία της ύπαρξής του σε αυτό το Νοσοκομείο ήταν ανέκαθεν η κομματική ταυτότητά του και η χρήση αυτής για πάσης φύσεως εξυπηρετήσεις. Πάντως, οι 2 ήττες και η 3η θέση χρήζουν αυτοκριτικής…»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.