Επιμελητήριο Αχαΐας: Απώλειες 90 εκατομμυρίων ευρώ από την απουσία του Πατρινού Καρναβαλιού για τρίτη συνεχή χρονιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διαδικτυακή εκδήλωση – τηλεδιάσκεψη με θέμα την Πανδημία και την Εστίαση, πραγματοποιήθηκε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, με την συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε)  Γεώργιου Καββαθά. 

Μεταξύ άλλων στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν ταλανίσει την εστίαση με την έλευση της πανδημίας, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, έλαβε μέρος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) αλλά και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας ο οποίος δήλωσε πως βρίσκεται δίπλα στους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί από τον covid -19, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαϊας, όπως ο κ. Σπύρος Στεργίου.

18.01.22_d.t_keee_skylakakis.jpg

Αξίζει να σημειωθεί πως τα βασικά θέματα που αναφέρθηκαν στην τηλεδιάσκεψη της ΚΕΕΕ ήταν μεταξύ άλλων τα ενοίκια, το ρεύμα, οι επιστρεπτέες προκαταβολές εστίασης και οι αναστολές εργασίας.

Τέλος, το Επιμελητήριο Αχαΐας, στη συζήτηση έθεσε την απουσία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά του Πατρινού Καρναβαλιού, γεγονός το οποίο πλήττει με απώλειες 90 εκατομμυρίων ευρώ την αγορά, με το μεγαλύτερο της μέρος να είναι αυτό της εστίασης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.