Δυτική Αχαΐα: Μέσω “Τρίτση” έρχονται 2 εκατ. ευρώ στο Δήμο για την αγροτική οδοποιΐα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κονδύλι ύψους 2.055.000 ευρώ εντάχθηκε, για λογαριασμό του Δήμου Δυτικής Αχαϊας, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για έργα αγροτικής οδοποιίας. Η απόφαση υπογράφτηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόταση που είχε καταθέσει στο πρόγραμμα ο Δήμος, το κονδύλι αυτό θα αξιοποιηθεί σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον για την ασφαλτόστρωση τμημάτων αγροτικών δρόμων που σήμερα είναι χαλικόστρωτοι και στις τέσσερις ενότητες του Δήμου και δεύτερον για την προμήθεια σημαντικών ποσοτήτων χαλικιών που θα βελτιώσουν τη βατότητα των αγροτικών δρόμων.

Πρόκειται για το δεύτερο έργο του Δήμου που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Τρίτσης» αφού προηγήθηκε η ένταξη της ανέγερσης του νέου Δημαρχείου με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ, ένα έργο που η δημοπράτηση του θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Σε ότι αφορά την αγροτική οδοποιία στο κονδύλι από το πρόγραμμα «Τρίτσης» έχουν ήδη προστεθεί οι 350.000 ευρώ της έκτακτης επιχορήγησης μετά τις θεομηνίες στο τέλος της περασμένης χρονιάς ενώ αναμένονται και χρηματοδοτήσεις που θα αφορούν στην αντιμετώπιση των καταστροφών της θεομηνίας.

«Η αγροτική οδοποιία ήταν, είναι και θα παραμείνει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Η όσο γίνεται καλύτερη οδική πρόσβαση των καλλιεργητών στα κτήματά τους και των κτηνοτρόφων στις

μονάδες τους είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας. Τα σχετικά προβλήματα είναι πολλαπλά και σε όλη την έκταση του Δήμου ενώ οι προσπάθειές μας αναπτύσσονται καθημερινά σε ποικίλα μέτωπα. Δουλεύουμε οργανωμένα και με σύστημα και ήδη εμφανίζονται τα πρώτα αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα για να οδηγήσουμε το Δήμο μας σε ένα ασφαλές και λειτουργικό δίκτυο αγροτικών δρόμων», κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.