Δήμος Πατρέων: Πληθαίνουν οι φορείς που στηρίζουν την κινητοποίηση της δημοτικής αρχής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρεται:

Νέες συμμετοχές συνδικαλιστικών φορέων, συλλόγων, αλλά και μεμονωμένων πολιτών, έφθασαν στο Δήμο Πατρέων, για τη μεγάλη, με όλα τα μέσα πορεία αγώνα και διεκδίκησης, από την Πάτρα στην Αθήνα, αύριο Σάββατο, 29 Γενάρη, με σύνθημα: «Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Όλα κατακτούνται! Παλεύουμε μαζί για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας!».

Τη συμμετοχή τους στην πορεία αποφάσισαν επίσης οι φορείς:

Πολιτιστικοί Σύλλογοι

Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυσταλλόβρυσης Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδας

Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 6ου Γυμνασίου Πάτρας

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δεμενίκων

Αθλητικοί Σύλλογοι

Γυμναστική Ένωση Πάτρας

Α.Σ. Κεραυνός Αγίου Βασιλείου

Α.Σ. Αετός Ρίου

Α.Ο. Δρέπανο

Α.Σ. Άνω Καστριτσίου

Α.Ο. Ψαθοπύργου

Ατρόμητος Πατρών

Δόξα Πατρών

Πυρσός Πατρών

Εθνικός Πολύτεκνος

Α.Π.Σ. Προφήτης Ηλίας – ΠΑΟΚ Πάτρας

Πρόσωπα από τον Αθλητισμό

Δανιήλ Άγγελος Πρόεδρος Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας (ΕΠΣΑ) – Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ)

Τη στήριξη και την αλληλεγγύη στις διεκδικήσεις του Δήμου Πατρέων κα τη συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα εκφράζει με μήνυμά της δημοτική παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» του Δήμου Αμαρουσίου Αττικής.

Νωρίτερα, τη στήριξή της στην κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων εξέφρασε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στηρίζει την απόφαση συμμετοχής των Συλλόγων – Μελών της στον νομό Αχαΐας, στην κινητοποίηση μηχανοκίνητης πορείας Πάτρας – Αθήνας.

Τα αιτήματα που προβάλουν για, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του λαού απέναντι στις εκατόμβες νεκρών, αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στην ακρίβεια και την μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους που καθημερινά αποδεκατίζονται και αυξήσεις στην χρηματοδότηση των δήμων που αιμορραγούν, είναι αιτήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους ζουν στο πετσί τους τη «γύμνια» του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά έως σήμερα. Αποτελεί πλέον κανόνα το καλοκαίρι να καιγόμαστε και το χειμώνα να πνιγόμαστε και οι πρώτοι που καλούνται να τα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των φαινομένων είναι οι εργαζόμενοι των «αποψιλωμένων» από προσωπικό Δήμων.

Όπως στο πετσί τους ζουν και την ακρίβεια στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των αγαθών πρώτης ανάγκης, την υπερφορολόγηση, το πετσόκομμα και την καθήλωση των μισθών.

Το παράδειγμα των εκατοντάδων εγκλωβισμένων στην «Αττική Οδό», η αδιαφορία των ιδιωτικών παροχών ηλεκτρικής ενέργειας στις πολυήμερες διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά, που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες με την κακοκαιρία, δείχνουν ξεκάθαρα τα αποτελέσματα της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και των ΣΔΙΤ στις δημόσιες υπηρεσίες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν την κινητοποίηση της μηχανοκίνητης πορείας Πάτρας – Αθήνας και να συμμετέχουν ενεργά στην συγκέντρωση το Σάββατο 29 Γενάρη στις 11:30 το πρωί στο Σύνταγμα, διεκδικώντας :

Προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού

Αυξήσεις στους μισθούς

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.