Αχαΐα: Πώς θα ανοίξουν σήμερα τα σχολεία – Τι γίνεται με τη διανομή των self tests

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρώτο κουδούνι του 2022 στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα Δευτέρα.

Στην Αχαΐα γονείς και μαθητές ετοιμάζονται για την επιστροφή στα θρανία, με τον φόβο για τη μετάδοση του κορονοϊού να σκιάζει την επανέναρξη των μαθημάτων.

Στόχος είναι η ασφαλής επιστροφή, για τον λόγο αυτό όλες τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκε πραγματική κοσμοσυρροή στα φαρμακεία, από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για την προμήθεια των απαραίτητων self tests.

Χαρακτηριστικό της ζήτησης είναι ότι ουρές σημειώθηκαν ακόμη και το απόγευμα της Κυριακής στα εφημερεύοντα φαρμακεία της Πάτρας, σε μια τελευταία προσπάθεια να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος πριν από την αυριανή ημέρα.

Παρόλα αυτά αρκετοί είναι και όσοι δεν κατάφεραν ακόμη να προμηθευτούν το self test, αφού σε πολλά φαρμακεία τα αποθέματα εξαντλήθηκαν.

Οι μαθητές αυτοί θα μπορέσουν να προμηθευτούν το απαραίτητο self test από το σχολείο τους, πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Ήδη, το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκε η διανομή των τεστ στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, τόσο στα δημοτικά σχολεία, όσο και στα γυμνάσια και λύκεια.

Όσοι μαθητές δεν κατάφεραν να βρουν τεστ στο φαρμακείο, θα το παραλάβουν από εκπαιδευτικό που θα βρίσκεται από τις 7 το πρωί της Δευτέρας στην είσοδο του σχολείου.

Στη συνέχεια θα κάνουν το τεστ έξω από τον χώρο του σχολείου και εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό θα μπορούν να μπουν μέσα, με την επίδειξη του τεστ.

Σε περίπτωση που παρατηρηθούν ελλείψεις, ο Δήμος Πατρέων είναι σε αυξημένη επιφυλακή μέσω των σχολικών επιτροπών για την ενίσχυση του αποθέματος των τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων είναι υποχρεωτικά 3 self tests, ένα την Κυριακή, ένα τη Δευτέρα και ένα την Πέμπτη.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.