Τα υβριστικά συνθήματα της Κυψέλης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στάθης Κεφαλούρος

Δικηγόρος

Δεν είναι όλα καλά στην Κυψέλη, όπως παρουσιάζονται τελευταίως από κάποια δημοσιεύματα που υπηρετούν τους δικούς τους σκοπούς. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην κατάσταση των πεζοδρομίων της.

Κάθε μέρα γίνεται και πιο εμφανές πως η πόλη της Αθήνας διχάζεται, όπως όλα στην εποχή μας με την πολιτική μας. Το έχουμε ξαναγράψει. Οι δυνάμεις του κέρδους κρατούν το ιστορικό κέντρο, το Σύνταγμα, την Σταδίου και την Πανεπιστημίου και οι φασίστες του αντιφασισμού τις γειτονιές. Οι μεν, ερήμην πελατών αυτή την εποχή δηλαδή ελλείψει τουριστών, σκαρφίζονται πολυέξοδες ανοησίες θέλοντας να προετοιμάσουν το μαγαζί τους για το μέλλον, οι δε βλάσφημοι και προβληματικοί νεαροί καταλαμβάνουν και καταγράφουν κάθε σπιθαμή εδάφους της πόλης που τους παραχωρείται από την εξουσία, ζώντας φαντασιακά ένα αντάρτικο πόλης. Η δε περιοχή κάτω από την Πατησίων, το πάλαι ποτέ αληθινό Κολωνάκι και όχι οι βουκολικές ανηφοριές του Λυκαβηττού, έχει προ πολλού παραδοθεί.

Η κατάσταση με τους βανδαλισμούς κτιρίων και τα προκλητικά υβριστικά συνθήματα στους τοίχους της Κυψέλης έχει εκτραχυνθεί. Επαφιέμεθα πλέον στο φιλότιμο ορισμένων δημοτικών υπαλλήλων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Κάθε μέρα που περπατάμε στην Κυψέλη για να πάμε οπουδήποτε και κυρίως γύρω από τα σχολεία της Κυψέλης διαβάζουμε στους τοίχους τα παρακάτω συνθήματα, τα οποία παραθέτουμε άνευ άλλου σχολιασμού.

– Σήκω και τρέχα όπως το ’22

– Ελληνική οικογένεια στάζεις αίμα

– Σκατά στην Ελλάδα

– Στο διάολο η Ελλάδα

– Στο διάολο η οικογένεια και η πατρίς, το μέλλον αυτής της γειτονιάς είμαστε εμείς

– Να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουμε εμείς

– Στο διάολο η οικογένεια και η πατρίς

– Antifa παιδεία στου κέντρου τα σχολεία

Προσφάτως, μέσα σε ελάχιστες ημέρες από τα αποκαλυπτήρια του, μουτζουρώθηκε ένα πανέμορφο graffiti στο 133ο δημοτικό σχολείο στην συμβολή των οδών Κυψέλης και Τροίας, όπου παρίστανε καλλιτεχνικά την Μπουμπουλίνα, τον Κολοκοτρώνη και τον Κανάρη. Προετοιμασία, δουλειά και κόπος μηνών απαξιώθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Δεν είναι αυτή η Κυψέλη. Δεν συνιστά αυτό μια παραγωγική κυψέλη ανθρώπων, όπως θέλουμε να πιστεύουμε πως ήταν πάντα η μεγάλη γειτονιά μας. Όλα αυτά τα συνθήματα, οι ύβρεις και η βία, δεν ταιριάζουν σε μια περιοχή, στην οποία όλοι εργαζόμαστε ποικιλοτρόπως για να δημιουργήσουμε κάτι καλό για μας και για τους άλλους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.