Το αφήγημα του «ανήκειν»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νικόλαος Δ. Κανέλλος

Πρέσβης επί τιμή – Πρώην Πρεσβευτής της Ελλάδας σε Κόσοβο, Σλοβακία, Βιετνάμ Αζερμπαϊτζάν – Αντιπρόεδρος ΕΙΠΔ

Κατά συρροή «εγκλήματα» έγιναν με τις ξένες επεμβάσεις, επιρροές και ωμές παρεμβάσεις στην Ελλάδα από την πρώτη μετά επαναστατική περίοδο.

Δυστυχώς, οι άμεσοι υπεύθυνοι ήταν πρόθυμοι συμπατριώτες μας που οχυρώθηκαν κάτω από έναν επίπλαστο «ευρωπαϊκό» λόγο για να σφετεριστούν την εξουσία και να βάλουν πιο βαθειά στην πολιτική και οικονομική υποταγή το σύνολο των ελληνικών μηχανισμών

Το χειρότερο είναι ότι όλα όσα λίγο πολύ είναι γνωστά τοις πάσι,τα αποσιωπούμε. Οι εξελίξεις αυτές επιβράδυναν την εσωτερική ανάπτυξη της χώρας μας και έβαλαν φραγμό στην δημιουργία των Ελλήνων.

Μπορεί να ανεβεί, το 2022, ο παλμός του πολιτισμού και της ιστορίας του Ελληνισμού;

Ελληνισμός που «ξεκοκαλίστηκε», δυστυχώς, με την Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή, ξεκληρίστηκε με τον εμφύλιο, καταρρακώθηκε με ένα σωρό προδοσίες από τον ξεσηκωμό του 21 και αποπροσανατολίστηκε, φυλλοροώντας με παρεμβάσεις και ωμές ξένες επιρροές χωρίς όραμα και έμπνευση.

Το να γίνουν «οι Έλληνες επιτέλους Ευρωπαίοι» που ανέφερε, ως άποψη του, γνωστός Έλληνας πολιτικός εξυπηρέτησε κάποιες δικαιολογημένες ίσως σκοπιμότητες τότε αλλά, μακροχρόνια, απασφάλισε τη συνταγή του διεθνούς μιμητισμού, άλωσε τη δημιουργία και σταμάτησε την ανάπτυξη.

Ας αποκτήσουν κριτικό λόγο και σκέψη όσοι ασχολούνται με τον δημόσιο λόγο, τα ΜΜΕ, οι αιρετοί και όσοι θα αναζητήσουν, για πολλοστή φορά, την εμπιστοσύνη, μέσω της ψήφου, των πολιτών.

Η διάκριση δεν είναι για εκείνους η τις οικογένειές τους, όταν και εφόσον επανεκλεγούν, αλλά για όλους… όταν συνεισφέρουν στην δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης των κυττάρων του Λαού ως κεντρική κινητήρια δύναμη μας.

Έστω και αν με τη συνενοχή όλων τον καταργήσαμε και τον εξελίξαμε σε απαθή και «ηττοπαθή» πληθυσμό.

Επιμένω στο ιστορικό χωριό των Αμπελακίων που είναι επίσης στόχος των «ημιαλλοεθνών» για να αναπνεύσω, μέχρι κεραίας, την αδήριτη ανάγκη για ενότητα και την παραδοχή, υποστήριξη του χώρου των απλών συνηθειών, της υπαίθρου και των αξιών που ανέδειξαν τη διαφορετικότητα μας στο διάβα της ιστορίας.

Όπως έλεγε με έμπνευση ένας από τους μεγαλύτερους Γάλλους συγγραφείς και φιλέλληνας , ο Victor Hugo “Ο κόσμος είναι η Ελλάδα όταν αναπτύσσεται και η Ελλάδα είναι ο κόσμος όταν (που) βυθίζεται”…

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.