ΣΥΡΙΖΑ: Παίδων Πεντέλης και Σισμανόγλειο δείχνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τη συστηματική και μεθοδευμένη απαξίωση, της συρρίκνωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της αποδιάρθρωσης του ΕΣΥ, σε μια κρίσιμη υγειονομική περίοδο βλέπουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αλλά και στο Σισμανόγλειο δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μονομερής απόφαση του υπουργείου Υγείας να μετατρέψει το “Σισμανόγλειο” σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid περιστατικά, με εξαίρεση κάποιες ειδικές ομάδες ασθενών, στερεί από τον γενικό πληθυσμό μία ακόμη σημαντική νοσοκομειακή μονάδα του Λεκανοπεδίου.

Ερχόμενη σε ευθεία αντίθεση με την θέση των εργαζομένων του και των συνδικαλιστικών Ενώσεων, η απόφαση ακολουθεί άλλες, αντίστοιχες επιλογές, βάσει των οποίων η μονάδα του Αμαλία Φλέμινγκ έχει ενταχθεί στο ίδιο καθεστώς τους τελευταίους 15 μήνες, ενώ το Παίδων Πεντέλης, στην ευρύτερη περιοχή και αυτό, μετατρέπεται σε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο, με αναστολή των εφημεριών του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι «πρόκειται για παραλλαγές του “ίδιου έργου” από την κυβέρνηση. Της συστηματικής και μεθοδευμένης απαξίωσης, της συρρίκνωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της αποδιάρθρωσης του ΕΣΥ σε μια κρίσιμη υγειονομική περίοδο.

Το είδαμε με την πραγματική μείωση του αριθμού του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού σε σχέση με την προ Covid περίοδο, σε μονάδες ήδη υποστελεχωμένες. Το είδαμε με τη μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, παρ’ ότι η πανδημία επιμένει και κανείς δεν μπορεί να ορίσει το τέλος της με ακρίβεια και αξιοπιστία. Το είδαμε και με την μείωση των δαπανών του Προϋπολογισμού για το Υπουργείο Υγείας, κατά 820 εκατ. ευρώ για το 2022.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση της και να αποκαταστήσει την τακτική και εφημεριακή λειτουργία του “Παίδων Πεντέλης”. Να κάνει, έστω και τώρα, την λογική και υπεύθυνη επιλογή».

Εν τω μεταξύ ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, κατέθεσε ερώτηση για την αλλαγή χρήσης του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Υπενθυμίζεται ότι το “Παίδων Πεντέλης” εντάχθηκε στο ΕΣΥ το 1984, εξυπηρετεί όχι μόνο το Λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και γειτονικούς νομούς, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες που το έχουν καταξιώσει σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ αποτελεί εκπαιδευτικό κέντρο που χορηγεί πλήρη ειδικότητα παιδιατρικής.

Είναι πραγματικά πρωτοφανής στα χρονικά η απόφαση να αποδυναμωθεί  ένα ειδικό παιδιατρικό νοσοκομείο για να επιτελέσει μια λειτουργία της ΠΦΥ όπως ο μαζικός εμβολιασμός. Σε καμία ανεπτυγμένη χώρα δεν έχει εφαρμοστεί ανάλογος επιχειρησιακός σχεδιασμός και ο Υπουργός Υγείας εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς».

https://www.newsit.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.