Σχολεία: Πότε ανοίγουν και με ποια μέτρα – Οι επίσημες ανακοινώσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο κύβος… ερρίφθη για τα σχολεία και το μόνο που απέμενε ήταν να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για το άνοιγμα την ώρα που ο κορονοϊός «σφυροκοπά» την Ελλάδα.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη πια στην χώρα μας, ανακοινώνοντας νέα στοιχεία για την συνεργασία των ιδιωτικών κλινικών με το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην συνέχεια ανακοίνωσε πως με νέα ΚΥΑ θα αρκεί θετικό rapid test για να λείψουν από την δουλειά τους οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, όπως σας είχε επίσης πληροφορήσει το newsit.gr. Οι ανεμβολίαστοι θα χρειάζονται θετικό PCR τεστ, ενώ οι εργοδότες θα αποδέχονται και το rapid test για να χορηγήσουν αναρρωτική άδεια.

Ανοίγουν τα σχολεία στις 10.01.2022
Στην συνέχεια, η Νίκη Κεραμέως πήρε τον λόγο και ανακοίνωσε πως τα σχολεία ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα, 10 Γενάρη, τονίζοντας την μεγάλη σημασία της διά ζώσης εκπαίδευσης.

Τι θα ισχύει από την Δευτέρα:

Ένα επιπλέον self test για την 1η εβδομάδα (10-15 Γενάρη) λειτουργίας των σχολείων, δηλαδή 3 δωρεάν τεστ αντί για 2.
Τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία self test θα τα κάνουν και οι εμβολιασμένοι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από τη λογική του «σταυρού» κι επεκτεινόμαστε σε ελέγχους σε όλους τους μαθητές. Θα γίνονται δύο rapid κι ένα self test επιπλέον, πέραν των δύο self test. Δηλαδή πέντε συνολικά. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα ίδια τεστ με τους ανεμβολίαστους μαθητές, δηλαδή τα πέντε που προαναφέραμε. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. Όλα αυτά σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη.
Ακολούθως, τον λόγο πήρε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, αλλά και στην συνεδρίαση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

 

Κορονοϊός: Δείτε ζωντανή εικόνα από τις ανακοινώσεις για τα σχολεία

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.