Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Μειώνουν έως και 268 ευρώ τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προπαραμονή πρωτοχρονιάς και στα μουλωχτά ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου με εγκύκλιο του πετσοκόβει έως και 268 ευρώ τις μελλοντικές συντάξεις  χηρείας και αναπηρίας, καταγγέλλει η τομεάρχης Εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σε δήλωσή της σχολιάζει:

«Η αιφνιαδιαστική αυτή κίνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη τροποποιεί τη σχετική εγκύκλιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2016, και επιφέρει ακόμη ένα βαρύτατο πλήγμα στους συνταξιούχους, και μάλιστα στις πλέον αδύναμες κατηγορίες, τις χήρες και τους ανάπηρους.

Μετά την παράδοση της Επικουρικής Ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα, τον αποκλεισμό 200.000 χαμηλοσυνταξιούχων από το κοινωνικό μέρισμα, και το συνεχιζόμενο δράμα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, ο κυβερνητικός εμπαιγμός και η απαξίωση των συνταξιούχων συνεχίζεται. Σε μία περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται από την έξαρση της πανδημίας, την εκτόξευση της ακρίβειας και την οικονομική κρίση, η κυβέρνηση  της ΝΔ με τις αποφάσεις της οδηγεί σε συνεχή φτωχοποίηση των νοικοκυριών, των συνταξιούχων και των κοινωνικά αδύναμων». ​

https://left.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.