Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όπως κάθε Δευτέρα, έτσι και σήμερα (17.01.2022), πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Το παρών έδωσε εκτάκτως ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο βεβαίωσης του διοικητικού προστίμου στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών.

Νωρίτερα, σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 101 νεκρούς, 18.824 νέα κρούσματα και 672 διασωληνωμένους. Στην Αττική εντοπίστηκαν 6.851 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 1.685.

“Η παραλλαγή Όμικρον αύξησε και τον αριθμό εισαγωγών των παιδιών στα νοσοκομεία. Αλλά οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι η νόσηση δεν είναι σοβαρή. Σταα βρέφη ηλικίας κάτω του ενός έτους η εισαγωγή γίνεται κυρίως για προληπτικούς λόγους”, είπε η Μαρία Θεοδωρίδου.

“Ο εμβολιασμός την κύηση προστατεύει και τη μητέρα και το νεογνό, ενώ η λοίμωξη αυξάνει τον κίνδυνο και για τη μητέρα και για το νεογνό”, ανέφερε στη συνέχεια, παραθέτοντας στοιχεία από πρόσφατες μελέτες.

Η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους θα ανοίξει την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους. Η τέταρτη δόση θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση και θα χορηγείται από 12 ετών. 

Σχετικά με τους εμβολιασμούς του πληθυσμού, είπε πως ξεπεράσαμε τους 18,6 εκατ. εμβολιασμούς με πρώτη δόση, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 72,6% του γενικού πληθυσμού, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι πάνω από 7,2 εκατ., δηλαδή το 69% του γενικού πληθυσμού.

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.