Κορονοϊός: Η ενημέρωση μετά το άνοιγμα των σχολείων και την «έκρηξη» κρουσμάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, πρώτη Δευτέρα… με τα σχολεία και πάλι ανοιχτά, πραγματοποιείται η ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές αναφορικά με το πώς «κινείται» ο κορονοϊός και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας.

Στην ενημέρωση συμμετέχουν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, με τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται σε καθημερινή πλέον βάση, να έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 27.766 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με τα 9.971 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική και τα 2.741 στην Θεσσαλονίκη.

Το λόγο πήρε αρχικά η κα Θεοδωρίδου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “το 2022 δεν μπορεί να είναι ένας χρόνος με κλειστά σχολεία. Τα παιδιά σχολικής ηλικίας και οι γονείς τους ανταποκρίθηκαν στον εμβολιασμό και τα στοιχεία είναι ικανοποιητικά… Τρίτη δόση εμβολίου χορηγείται στους κάτω των 18 ετών, εφόσον υπάρχει πρόβλημα ανοσοκαταστολής ή χρόνιων νοσημάτων. Επίσης χορηγείται μία δόση στα παιδιά που έχουν νοσήσει, τρεις μήνες μετά τη νόσηση”.

Για την τέταρτη δόση ανέφερε ότι η χορήγηση της είναι κάτι για το μέλλον και θα καθοριστεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία κα τα δεδομένα που θα προκύψουν.

Από την πλευρά του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι πάνω από 7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και περισότερα από 37.000 παιδιά έχουν εμβολιαστεί.

Σε σχετική ερώτηση για Flurona και Delmicron, η κα Θεοδωρίδου απάντησε: “Υπήρχε παγκόσμιος φόβος ο ιός της γρίπης να προκαλέσει μεγάλες επιδημικές εξάρσεις. Μέχρι τώρα δεν έχουμε ενδείξεις ότι έχει αρχίσει επιδημία γρίπης και στη χώρα μας είναι σποραδικά τα κρούσματα. Ναι μεν έχει αυξηθεί αλλά όχι σε επίπεδο που να φοβόμαστε για επιδημία γρίπης.

Ο συνδυασμός γρίπης και κορονοϊό αφορά σε μία περίπτωση. Ο άλλος συνδυασμός παραλλαγών Δέλτα και Όμικρον είναι πθανός από τη στιγμή που συνκυκλοφορούν και θα υπάρξει”.

 

Κορονοϊός: Δείτε την ενημέρωση

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.