Επιστολή Φοιτήτριας: Κυρία Κεραμέως είναι άδικο να πάει χαμένη η εξεταστική ενός εξαμήνου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φοιτήτρια στέλνει ανοιχτή επιστολή μέσω του «Φοιτητικά Νέα» προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εκφράζοντας τον προβληματισμό της και την ανησυχία της φοιτητικής κοινότητας ενόψει της επιστροφής στα αμφιθέατρα και της επερχόμενης εξεταστικής όπως έχει προαναγγελθεί ήδη από την Υπουργό.

Ολόκληρη η Επιστολή στα «Φοιτητικά Νέα»: «Αξιότιμη κυρία Κεραμέως, 00:05 / 03:58 Θα ήθελα να σας εκφράσω τα παράπονα μου σχετικά με τις χθεσινές αποφάσεις που λάβατε. Ονομάζομαι Αναστασία και είμαι δευτεροετής φοιτήτρια του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ως εκ τούτου έχω πάει διά ζώσης στο πανεπιστήμιο αυτούς τους τρεις τελευταίους μήνες.

Προφανώς και προτιμώ τη διά ζώσης διδασκαλία, όπως και όλοι οι συνομήλικοι μου. Δεν έχω γνωρίσει τη φοιτητική ζωή, παρά μόνο στο ελάχιστο. Όμως, σε αυτή τη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα προτιμώ να μην την γνωρίσω. Αναλογιστείτε τις συνέπειες των αποφάσεων σας μόλις ανοίξουν τα πανεπιστήμια με 50.000 κρούσματα και αυξηθεί η κινητικότητα. Επιπλέον, σκεφτείτε και την αρκετά μεγάλη μερίδα φοιτητών (συμπεριλαμβανομένου και εμού) που ανήκουμε στις ευπαθείς ομάδες ή βρισκόμαστε καθημερινά με άτομα ευπαθών ομάδων.

Έχουμε στερηθεί τα πάντα ακόμα και τώρα στις διακοπές των Χριστουγέννων προκειμένου να μείνουμε ασφαλείς. Αναλογιστείτε επίσης ότι κατά μέσο όρο ένας φοιτητής χρησιμοποιεί καθημερινά περίπου τέσσερα λεωφορεία προκειμένου να πάει στην σχολή του. Την κατάσταση εκεί δεν θα τη σχολιάσω επιβιβαστείτε σε ένα από αυτά και θα καταλάβετε. Πιστεύετε είναι ασφαλές αυτό, όταν σύμφωνα με τα λεγόμενα των επιστημόνων η μετάλλαξη όμικρον μεταδίδεται ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους (πόσο μάλλον σε λεωφορεία υπερπλήρη); Δεν συζητώ για τα μέτρα των πανεπιστημίων και την απολύμανση που υποτίθεται θα γινόταν, αλλά αντί αυτού είμαστε κολλημένοι ο ένας δίπλα στον άλλον μέσα στο κρύο από τα ανοιχτά παράθυρα. Τέλος, θα ήθελα να μου απαντήσετε στις εξής ερωτήσεις:

1) Τι θα γίνει όταν πολλοί φοιτητές θα νοσούν ή θα είναι στενές επαφές κατά τη διάρκεια της εξεταστικής η οποία ξεκινάει τέλη Ιανουαρίου; Θα χάνουν το εξάμηνο τους;

2) Τι θα γίνει με τους φοιτητές ευπαθών ομάδων που προανέφερα, που δεν επιθυμούμε να θέσουμε τον εαυτό μας σε αυτό το κίνδυνο;

3) Για τους φοιτητές που σπουδάζουν εκτός το τόπου κατοικίας τους έχετε σκεφτεί ότι σε περίπτωση που κλείσουν αργότερα τα πανεπιστήμια θα τους έχετε θέσει ήδη σε περιττά έξοδα;

Παρακαλώ, εξετάστε ξανά τις αποφάσεις σας σκεπτόμενοι και τη μερίδα των φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Είναι άδικο να πάει χαμένη η εξεταστική ενός εξαμήνου για δύο βδομάδες. Έχουμε επιβιώσει δύο χρόνια δεν θα μας επηρεάσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δυο εβδομάδων.»

https://www.foititikanea.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.