Αντίστροφη μέτρηση για την Καλλιμάνης: Στις 18 Ιανουαρίου θα συζητηθεί η αίτηση εξυγίανσής της

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κληρώνει για την Καλλιμάνης την Τρίτη στις 18 Ιανουαρίου οπότε και θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αιγίου η αίτηση για την εξυγίανση της εταιρείας.

Το αν το Πρωτοδικείο θα ανάψει το «πράσινο φως» στο σχέδιο της τουρκικής Dardanel μένει να φανεί. Και αυτό, διότι το σχέδιο προβλέπει γενναίο κούρεμα οφειλών προς το Δημόσιο. Το πλάνο αποπληρωμής των «κουρεμένων» οφειλών προβλέπει πως από τα 5,5 εκατ. ευρώ που χρωστά η εταιρεία σε φόρους και τέλη, θα πληρώσει εφάπαξ 693.641 ευρώ. Αντίστοιχη διαγραφή, ήτοι 87,64%, προβλέπεται και για το άνοιγμα που έχει προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Ο επενδυτής πάντως, μέσω της Dardanel Greece, έχει ξεκινήσει την παραγωγή και τις πωλήσεις. Για την οικογένεια του Niyazi Önen, η απόκτηση της Καλλιμάνης είναι βαρύνουσας σημασίας, διότι αποκτά παραγωγική βάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια περίοδο μάλιστα που η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. «Η εξαγορά της Καλλιμάνης θα επηρεάσει σημαντικά τον όγκο των εξαγωγών μας», δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Dardanel Greece, η έδρα της οποίας έχει μεταφερθεί στον Δήμο Αιγιαλείας στην περιοχή Ελίκη όπου βρίσκεται η Καλλιμάνης, στην εκπνοή του 2021 προχώρησε σε μια ακόμη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1.592.714 ευρώ. Πλέον αυτό ανέρχεται σε 7.642.714 ευρώ.

πηγη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.