Ιταλία – κορονοϊός: Απαγορεύονται οι γιορτές και οι χοροί σε κλειστούς χώρος και ο συνωστισμούς σε ανοικτούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το υπουργείο Εσωτερικών στην Ιταλία απέστειλε το πρωί της Τετάρτης νέες οδηγίες σε όλους τους νομάρχες της χώρας, με στόχο την αύξηση των ελέγχων ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα η κυβέρνηση Ντράγκι ζητά την εντατικοποίηση ελέγχων με την απαγόρευση για γιορτές, πάρτι, χορούς σε κλειστά κέντρα, όπως και συναυλίες με συνωστισμό σε ανοικτούς χώρους.

Παράλληλα, αστυνομία, καραμπινιέροι και άνδρες και γυναίκες της αστικής και της οικονομικής αστυνομίας, θα πρέπει να εγγυηθούν την τήρηση των νέων μέτρων που αφορούν μπαρ και εστιατόρια:

Στα εστιατόρια πλέον επιτρέπεται η είσοδος μόνον σε εμβολιασμένους, ενώ στα καφέ μπαρ, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν μόνον για να παίρνουν φαγητό ή ροφήματα πακέτο, τα οποία δεν θα πρέπει να καταναλώνονται σε καμία περίπτωση μέσα στο μαγαζί.

Παράλληλα, από τις 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, θα μπορούν να εισέρχονται σε πισίνες, γυμναστήρια, μουσεία και θερμά λουτρά, μόνον οι εμβολιασμένοι πολίτες και όσοι έχουν θεραπευθεί από τον κορονοϊό.

Οι έλεγχοι των ιταλικών αστυνομικών αρχών αναμένεται να πραγματοποιηθούν, κυρίως, στις κεντρικές περιοχές των διαφόρων πόλεων της χώρας.

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.