Γαλλία: Ρεκόρ με πάνω από 100.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και λόγω της ραγδαίας μεταδοτικότητας της παραλλαγής Όμικρον η Γαλλία κατέγραψε σήμερα, ανήμερα τα Χριστούγεννα, νέο ρεκόρ κρουσμάτων από τον κορονοϊό, με τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων να ξεπερνά το «ψυχολογικό» όριο των 100.000, αριθμός που δεν έχει σημειωθεί ποτέ από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 104.611 νέα κρούσματα.

Στις 4 Δεκεμβρίου είχε ξεπεραστεί το όριο των 50.000 κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι τα κρούσματα διπλασιάστηκαν μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε επίσης κατά 28, φτάνοντας τους 3.282. Από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει 122.546 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 84 το τελευταίο 24ωρο.

Η κυβέρνηση αναμένεται την Δευτέρα να επανεξετάσει την κατάσταση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν η κυβέρνηση θα επιβάλει νέα μέτρα πριν από την Πρωτοχρονιά ή αν θα συνεχίσει με όσα εφαρμόζονται σήμερα.

Να σημειωθεί ότι σε τοπικό επίπεδο έχουν ληφθεί κάποια αυστηρότερα μέτρα, όπως στη Σαβοΐα που επέβαλε την υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλα τα άτομα άνω των 11 ετών ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους όπου συγκεντρώνονται περισσότεροι από 10 άνθρωποι, όπως στις αγορές, τις αίθουσες θεαμάτων και αλλού.

Υποχρεωτική είναι επίσης η χρήση μάσκας από τις 9 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα στις κοινότητες Σαμπερί, Εξ-λε-Μπεν και Αλμπερτβίλ καθώς και στα χιονοδρομικά κέντρα.

Το 76,5% του πληθυσμού (51.606.171 άνθρωποι) είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ 21.947.185 άνθρωποι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Αρχική

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.