Super League: Ζητεί άμεση συνάντηση με τον Πλεύρη – “Αναγκαία η αναθεώρηση του μέτρου”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη θα ζητήσει η Super League για να εκφράσει τη διαφωνία της για τον περιορισμό της πληρότητας των γηπέδων στο 10% με ανώτατο όριο τους 1.000 φιλάθλους.

Η λίγκα με ανακοίνωση της, μετά το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που έγινε την Τρίτη, ζητάει την αναθεώρηση του μέτρου και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συνάντηση θα γίνει στη βάση της πρότασης που κατέθεσε η ΑΕΚ, να μπουν δηλαδή στο γήπεδο οι κάτοχοι των διαρκείας, ανεξαρτήτως ποσοστού, που είχαν διατεθεί μέχρι 30/9. Να μπαίνουν δηλαδή στο γήπεδο, τουλάχιστον τα διαρκείας.

Συγκεκριμένη απόφαση πάντως, από τη Λίγκα, δεν πάρθηκε καθώς απουσίαζαν τέσσερις ομάδες (Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Λαμία). Υπήρχαν ωστόσο διάφορες προτάσεις για 50% της χωρητικότητας ή για 30% ανά θύρα (από την πλευρά του ΠΑΟΚ).

Τον Συνεταιρισμό θα εκπροσωπήσουν στη συνάντηση, ο πρόεδρος του, Γιώργος Μποροβήλος, η αναπληρωτής πρόεδρος Κάτια Κοξένογλου, και οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Στην ανακοίνωση της η Λίγκα, τονίζει ότι οι ΠΑΕ δεν μπορούν να επιλέξουν ποιοι φίλαθλοι θα μπουν στα γήπεδα ενώ η  βασική της διαφωνία για το μέτρο αφορά στο γεγονός ότι “τέτοιοι περιορισμοί δεν υφίστανται σε σχέση με άλλα θεάματα ή εν γένει μορφές διασκέδασης, τα οποία μάλιστα διεξάγονται σε κλειστούς χώρους”.

Η ανακοίνωση της Λίγκας:

Η Super League κατανοεί απόλυτα την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας, την αύξηση των κρουσμάτων, την ανησυχία σε σχέση με τις προβλέψεις των αρμοδίων φορέων για την περαιτέρω αύξηση αυτών και βεβαίως συμμερίζεται την αναγκαιότητα της λήψης περιοριστικών μέτρων.

Η Super League εκτιμά, ωστόσο, ότι ο περιορισμός του 10%, (που ουσιαστικά ισοδυναμεί με απόλυτο κλείσιμο των γηπέδων, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο για τις ομάδες με μεγάλο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας να επιλεγούν ποιοι από τους φιλάθλους θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα) είναι δυσανάλογος σε σχέση με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι στα γήπεδα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι αμιγώς ανοιχτοί χώροι.

Το βασικότερο όλων, όμως, είναι ότι τέτοιοι περιορισμοί δεν υφίστανται σε σχέση με άλλα θεάματα ή εν γένει μορφές διασκέδασης, τα οποία μάλιστα διεξάγονται σε κλειστούς χώρους.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε αναγκαία την αναθεώρηση του εν λόγω μέτρου, σε δυναμική, φυσικά, συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Μποροβήλο, την αναπλ. πρόεδρο Κάτια Κοξένογλου και εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα αιτηθεί άμεσα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να προταθούν μέτρα εύλογα, αναλογικά και με απόλυτο σεβασμό στους φιλάθλους.

Το ως άνω κείμενο ανακοίνωσης υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα κάτωθι μέλη του Δ.Σ., τα οποία ήταν παρόντα στη σημερινή (28/12) συνεδρίαση αυτού: ΑΕΚ, Απόλλων Σμ., Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθ., Ιωνικός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, καθώς και η ΕΠΟ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.