Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2022, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021.

Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας διαμορφώνεται στα 294.750.180,31 ευρώ, αυξημένος κατά 65.455.367,75 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2021.

«Μαζί με τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας – ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Ταμείο Συνοχής, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης – και τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις που διεκδικούμε και κερδίζουμε, την τελευταία διετία στη Δυτική Ελλάδα, έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη και δρομολογούνται, έργα ύψους 154 εκ. ευρώ» τόνισε ο κ. Σακελλαρόπουλος, σημειώνοντας ότι η Δυτική Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων στη χώρα σε δημοπρατήσεις έργων.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι δύο βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται η Περιφέρεια είναι, πρώτον η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και δεύτερον, η υλοποίηση έργων που αφενός βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών και αφετέρου, δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία και τον τόπο.

«Ο προϋπολογισμός για το 2022 είναι ισοσκελισμένος, δεν αφήνει εκκρεμότητες και βάρη στον οργανισμό της Περιφέρειας, δεν βάζει εμπόδια στην άσκηση του έργου μας, δεν περιορίζει τους ορίζοντές μας και το όραμά μας για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους συμπολίτες μας» πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, παρουσιάζοντας τα εξής στοιχεία:

Στο Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων είναι ενταγμένα και λειτουργικά 294 δημόσια έργα συνολικού προϋπολογισμού 700 εκ ευρώ και 483 έργα συνολικού προϋπολογισμού 865 εκ ευρώ στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του.

Στην ΣΑ 401 (Πυρόπληκτων Περιοχών) έχουν ενταχθεί και εκτελούνται 70 έργα συνολικού προϋπολογισμού 23 εκ ευρώ, από τα οποία έχουν ήδη πληρωθεί 12 εκ ευρώ (52%) έως την 19/12/2021.

Μέχρι την 31-12-2020 έχουν πληρωθεί για την υλοποίηση των έργων του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων περίπου 233 εκ ευρώ (23,5% του προϋπολογισμού) και αν συμπεριλάβουμε και τις πληρωμές ύψους 26,7 εκ ευρώ που πραγματοποιήθηκαν το 2021 το ποσοστό πληρωμών ανέρχεται στο 27% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.