Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο τη Τρίτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι συνταξιούχοι της Πάτρας την προσεχή Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο επί της οδού Κολοκοτρώνη. Κύριο ζήτημα αποτελεί η παρατεταμένη περικοπή των συντάξεων και τα έξοδα που με την πανδημία αυξάνονται σε όλα τα επίπεδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμά τους:

“Συνάδερφοι-συναδέρφισες

Τα τελευταία πάνω από δέκα χρόνια, οι συνταξιούχοι έχουν γίνει τα μόνιμα υποζύγια των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων. Όλες οι περικοπές που μέχρι σήμερα έχουν γίνει, σε κύριες, και επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, στο ΕΚΑΣ, στα φάρμακα, στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές, ισχύουν και παραμένουν στο ακέραιο. Αποτέλεσμα αυτών των περικοπών είναι, οι συνταξιούχοι να πληρώνουν κάθε χρόνο από τις συντάξεις τους 7,5 δις ευρώ.Η μία μετάλλαξη διαδέχεται την άλλη.Κάθε μέρα θρηνούμε δεκάδες και υπάρχει κίνδυνος για εκατοντάδες συνανθρώπους μας νεκρούς από τον κορονοϊό. Το δημόσιο σύστημα υγείας ξεπέρασε τα όρια του.Ασθενείς πεθαίνουν διασολινωμένοι εκτός ΜΕΘ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

  • Προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται  μετά από χρόνια άτοκα.                                                                           
  • Ο Λ Ο Ι       Σ  Τ  Η  Ν       Σ  Υ  Γ  Κ  Ε  Ν  Τ  Ρ  Ω  Σ  Η
  • ΤΡΙΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10.30πμ  ΕΚΠ Κολοκοτρώνη  20 ”
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.