Πάτρα – Κορονοϊός: Αισθητή μείωση στο ιικό φορτίο των λυμάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων σε αστικά λύματα για κορονοϊό, με την Πάτρα να παρουσιάζει αισθητή μείωση στο ιικό φορτίο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα δείγματα που εξετάστηκαν, προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης,της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας.

Στον παρακάτω πίνακα, φαίνεται η ποσοστιαία μεταβολή στη μέση συγκέντρωση του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 06 – 12/12/2021 σε σχέση με την εβδομάδα 29/11 – 05/12/2021.

pinakas_1_0.jpg

Συμπεράσματα μετρήσεων

Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 6 έως 12 Δεκεμβρίου 2021, σε σχέση με την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα αστικά λύματα των έξι από τις δεκατρείς (6/13) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Αυξητικές τάσεις σε πέντε από τις δεκατρείς (5/13) περιοχές του ΕΔΕΛ και

Σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο από τις δεκατρείς (2/13) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρή μείωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα παρατηρήθηκε στην Ξάνθη (-33%), στη Λάρισα (-36%), στην Αλεξανδρούπολη (-45%) και στην Πάτρα (-69%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στο Βόλο (-21%) και στη Θεσσαλονίκη (-22%).

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στις τέσσερις πόλεις της Κρήτης που ελέγχονται από το ΕΔΕΛ. Συγκεκριμένα, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε καθαρή αύξηση στον Άγιο Νικόλαο (+45%), στα Χανιά (+84%), στο Ηράκλειο (+109%) και στο Ρέθυμνο (+258%). Οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (+25%).

Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Κέρκυρα (-2%) και στην Αττική (-3%).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.