Πάτρα: Επεμβαίνει η Europol – Ελεύθερες οι 4 Ρουμάνες που έβγαζαν παιδιά να ζητιανεύουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν 4 γυναίκες ρουμανικής καταγωγής που οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Πατρών, αφού συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών να εξωθούν επτά ανήλικα παιδιά σε επαιτεία.

.Τις 4 Ρουμάνες βαραίνουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων και θα πρέπει να εμφανίζονται στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Οι γυναίκες έχουν ηλικίες 22,28, 32 και 44 ετών και, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τα ανήλικα ένα μωρό εννέα μηνών και ένα κοριτσάκι 7 ετών, φέρονται να μην έχουν συγγενική σχέση με τις συλληφθείσες, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πέντε που είναι βιολογικά τους παιδιά.

Πώς τις ξεσκέπασαν οι αρχές

Οπως προέκυψε, από την έρευνα οι συλληφθείσες βιοπορίζονταν κατ’ αποκλειστικότητα ζητιανεύοντας. Κάθε ημέρα από το νωρίς το πρωί μέχρι και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, έστελναν τα παιδιά για επαιτεία σε συγκεκριμένα κεντρικά σημεία, αφού προηγουμένως είχαν φροντίσει να τους φορούν παλιά και βρώμικα ρούχα, προκαλώντας τον οίκτο των περαστικών. Οι ίδιες έπιαναν «δουλειά» έχοντας στην αγκαλιά τα μικρότερα σε ηλικία.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Πατρών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κινήσεις χρημάτων (εμβάσματα) προς το εξωτερικό, σε συνεργασία με την Europol. Παράλληλα, εξετάζεται αν υπάρχει άτομο ή άτομα υπό την καθοδήγηση και τις εντολές των οποίων λειτουργούσαν οι αλλοδαπές.

Ως μόνιμοι τόποι κατοικίας τους, εμφανίζονται σπίτια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Σκαγιοπουλείου, Αγίου Ιωάννη Πράτσικα και Αγίας Σοφίας. Σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς 4.110 ευρώ και δυο καταθετήρια εμβασμάτων αξίας 930 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τις γυναίκες και οδηγήθηκαν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις, ενώ βρίσκονται υπό την προστασία του “Χαμόγελου του Παιδιού”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.