Πάτρα: Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής για τις πλημμύρες – Βολές κατά της αντιπολίτευσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι παρατάξεις της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, μαζί με τους μικρούς… δορυφόρους τους, αρνήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να στηρίξουν το ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής.

Αυτή η κοινή στάση τους –κάτι που δεν συμβαίνει πρώτη φορά- έχει στόχο να απαλλάξει από τις ευθύνες τους όλες τις κυβερνήσεις, που είναι υπεύθυνες για τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν -για μια ακόμα φορά- πριν λίγες μέρες σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας.

Έδωσαν άλλοθι και στην σημερινή κυβέρνηση, που συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης, δεν υλοποιεί έργα που προστατεύουν το λαό από τις φωτιές, τις πλημμύρες  και τους σεισμούς, γιατί δεν είναι «επιλέξιμα». Μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση τα θεωρούν κόστος, που δεν αποδίδει κέρδος στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματιών.

Γι’ αυτό καθυστερούν επί χρόνια και δεν ολοκληρώνονται από τις κυβερνήσεις και τους μεγαλοεργολάβους της Ολυμπίας Οδού και της ΕΡΓΟΣΕ, τα αντιπλημμυρικά έργα στην Δημοτική Ενότητα Ρίου, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες του Δήμου και των κατοίκων και τις δεσμεύσεις τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης, όσο και της σημερινής, ότι τα έργα θα κατασκευαστούν.

Απαλλάσσουν κι εκείνους που έκαναν τις πρόχειρες κατασκευές έργων και υποδομών, όπως η αποχέτευση των πεζόδρομων της Γεροκωστοπούλου  και της Ρήγα Φεραίου, της Όθωνος Αμαλίας, που για δεκαετίες πλημμύριζαν με την πρώτη νεροποντή, της Ακτής Δυμαίων, του Κόκκινου Μύλου κ.ά.

Η Δημοτική Αρχή με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, αγωνίστηκε και διεκδίκησε με συνεχείς παρεμβάσεις τα αναγκαία έργα, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών του Δήμου μας.

Αποτέλεσμα αυτής της διεκδικητικής στάσης, είναι να έχουν κατασκευαστεί τα αντιπλημμυρικά στον Ψαθόπυργο και την Ροδινή, ενώ στις περιοχές του Ακταίου, του Αγίου Βασιλείου και του Ρίου, να προγραμματίζονται έργα με την ολοκλήρωση της νέας  σιδηροδρομικής γραμμής.

Για τις νότιες περιοχές επικαιροποιήθηκε η  μελέτη Ρογκάν για την προστασία των ακτών και τις επόμενες μέρες η Περιφέρεια το εντάσσει  στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ με δαπάνη 10 εκατ. ευρώ και με ορίζοντα υλοποίησης το 2023.

Ξεκίνησε ήδη και συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών σε κατοικίες και καταστήματα της πόλης μας και στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του Δήμου μας θα εισηγηθούμε μέτρα στήριξης σε όσους επλήγησαν.

Καλούμε τον Πατραϊκό λαό και τους κατοίκους των περιοχών, που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία, να είναι σε ετοιμότητα και αγωνιστική συμπόρευση με την Δημοτική Αρχή.

Με την λαϊκή παρέμβαση και κινητοποίηση να διεκδικήσουμε:

Να δοθούν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση οι αποζημιώσεις στο 100%, για όλες τις ζημιές σ’ εκείνους που επλήγησαν.

Να δοθεί από την κυβέρνηση η αναγκαία χρηματοδότηση στο Δήμο για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις υποδομές του.

Να κατασκευαστούν -χωρίς άλλη καθυστέρηση- τα απαραίτητα έργα για την προστασία της παραλιακής ζώνης από τη διάβρωση και τα υπόλοιπα αντιπλημμυρικά έργα.

Χρηματοδότηση από το κράτος και πρόσληψη εργαζομένων, για την ολοκληρωμένη προστασία και πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.