Επίσκεψη Αναγνωστοπούλου – Μάρκου στα Νοσοκομεία της Πάτρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, επισκέφθηκαν, την Τρίτη 28.12.2021,το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας»  όπου συναντήθηκαν με τον διοικητή κ. Θεοδωρόπουλο, τον αναπληρωτή διοικητή κ. Δημόπουλο και με το προσωπικό καθαριότητας.

Οι βουλευτές αφού ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, για τις ελλείψεις ιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού στις υποστηρικτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση), επικεντρώθηκαν  στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν στις 31/3/2022 και υπογράμμισαν ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση με ατομικές συμβάσεις ώστε να αποφευχθεί η είσοδος εργολάβων στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

gt.jpg

 Στη συνάντηση με το προσωπικό καθαριότητας του νοσοκομείου εξέφρασαν την στήριξη τους στον αγώνα τους και υποσχέθηκαν κάθε μορφή βοήθειας ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία και σε μια περίοδο γενικευμένης ανασφάλειας στην κοινωνία.

Οι βουλευτές στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Μπάκο και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

gnp.jpg

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο,  με βασικότερο την υποστελέχωσή του αλλά και στον αγώνα δρόμου για να μην κλείσουν τα χειρουργεία. Η κατάσταση στο ΠΓΝΠ είναι οριακά ελεγχόμενη με αρκετές ελλείψεις προσωπικού σε σημαντικές θέσεις (ιατρικό, τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμων, νοσηλευτικό, διοικητικοί, προσωπικό καθαριότητας κ.λ.π.).

pgnp.jpg

Τέλος στη συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων του ΠΓΝΠ συζητήθηκαν οι καθημερινές διαμαρτυρίες από το προσωπικό καθαριότητας για την απασχόληση τους σε αλλότρια καθήκοντα και υπογράμμισαν τόσο το σωματείο , όσο και οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την επιτακτική ανάγκη προκήρυξης των θέσεων των εργαζομένων στη σίτιση, καθαριότητα και φύλαξη, μέσω ΑΣΕΠ, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.