Επιμελητήριο Αχαΐας: Επιστολή στους συναρμόδιους Υπουργούς για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Επιμελητήριο Αχαϊας απέστειλε σήμερα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΄Αδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και με Κοινοποίηση προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη την ακόλουθη επιστολή:

Κύριοι Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε στις 30 Νοεμβρίου, η περιοχή της Αχαΐας και στο σύνολο σχεδόν της παραλιακής ζώνης, που είναι αρκετά εκτεταμένη, πλήθος μικρών κυρίως επιχειρήσεων, υπέστησαν σοβαρές ζημιές σε εξοπλισμό, εμπορεύματα αλλά και κτιριακό εξοπλισμό.

Αιτία ήταν τα έντονα φυσικά φαινόμενα και ιδιαίτερα οι θυελλώδεις άνεμοι, που είχαν σαν αποτέλεσμα έντονο κυματισμό και ισχυρά πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν κυρίως παραλιακά καταστήματα του κλάδου εστίασης και αναψυχής.

Παράλληλα, από ισχυρές κατολισθήσεις στην επαρχιακή Οδό Ακράτας-Ζαρούχλας, στο ύψος της λίμνης Τσιβλού, έχει αποκλειστεί ο ορεινός όγκος της κοινότητας Ακράτας, πρώην Δήμου Νωνάκριδος, με αποτέλεσμα οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις εστίασης και διαμονής να αδυνατούν σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στα πλαίσια αυτά και σύμφωνα με το άρθρο 65, παρ. 3ι, της Επιμελητηριακής νομοθεσίας, αιτούμαστε την κρατική αρωγή σε αυτές τις επιχειρήσεις, που οι ζημιές αυτές ήρθαν σαν επιστέγασμα των ήδη σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από την υγειονομική κρίση.

Παρακαλούμε να εξετάσετε, σε θετική κατεύθυνση την παροχή φορολογικών, χρηματοδοτικών και άλλων κινήτρων, λόγω των ζημιών που υπέστησαν από την αιτία αυτή.

Είμαστε στην διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία για τις επιχειρήσεις αυτές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.