Νίκος Ανδρουλάκης: «Καταστροφικές στη διαχείριση της πανδημίας οι κυβερνητικές παλινωδίες»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με επίσημη δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, εξαπολύει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για την διαχείριση της πανδημίας, την ώρα που η χώρα κατέγραψε το εφιαλτικό ρεκόρ των 21.657 (!) νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε μόλις 24 ώρες.

Αναλυτικά αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Τον τελευταίο μήνα οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον, για να αποφύγουν το κλείσιμο της οικονομίας, προσαρμοζόμενες στις εξελίξεις.

Στον αντίποδα, για την Ελληνική Κυβέρνηση, οι αποφάσεις και ο χρόνος που τις λαμβάνει, καθορίζονται από το πολιτικό κόστος και τις εντυπώσεις.

Εξαγγέλλονται μέτρα πριν τις γιορτές, τα οποία όμως ανακαλούνται με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, στην συνέχεια ανακοινώνονται νέα με την εφαρμογή τους να μετατίθεται κατά μία εβδομάδα και μόλις μία ημέρα μετά, προαναγγέλλεται η πιθανή επίσπευσή τους.

Οι παλινωδίες αυτές είναι καταστροφικές για την εθνική προσπάθεια.

Η μη έγκαιρη αναχαίτηση του νέου κύματος της πανδημίας θα οδηγήσει σε χιλιάδες νέα κρούσματα, εντείνοντας την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που δεν έχει ενισχυθεί αναλόγως αλλά και στο εκ των πραγμάτων πάγωμα της οικονομίας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.