Τα νέα μέτρα από αύριο – Εστίαση χωρίς μουσική και ρεβεγιόν έως τις 02.00

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το πακέτο μέτρων που θα ισχύσει από αύριο το πρωί στις 06.00 ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης στη σκιά της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως είπε σε διασκέδαση-εστίαση το ωράριο θα είναι έως 24.00, μόνο για καθιστούς σε τραπέζια έξι ατόμων με απαγόρευση μουσικής. Την παραμονή πρωτοχρονιάς το ωράριο ισχύει έως τις 02.00 αλλά οι απαγορεύσεις που προαναφέρθηκαν θα ισχύουν.

Σε διασκέδαση-εστίαση το ωράριο θα είναι έως 24.00, μόνο για καθιστούς σε τραπέζια έξι ατόμων με απαγόρευση μουσικής. Την παραμονή πρωτοχρονιάς το ωράριο ισχύει έως τις 02.00 αλλά οι απαγορεύσεις που προαναφέρθηκαν θα ισχύουν.

Υποχρεωτική μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα (σύσταση για υψηλής προστασίας μάσκες) σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς αλλά και στο προσωπικό χώρων εστίασης. Σύσταση να επιλέγονται μάσκες υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχωτισμός.

Στα γήπεδα περιορίζεται η χωρητικότητα στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων με PCR 48 ωρών. Στα νοσηλευτικά ιδρύματα αυστηροποιείται το επισκεπτήριο.

Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικές εταιρείες έως 50% και θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο Το ποσοστό θα καθοριστεί βάση δυνατοτήτων.

Απαγορεύονται εκδηλώσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο που θα έχουν τη μορφή πάρτι (μισθωμένοι χώροι κ.τλ.)

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι θα επανεκτιμηθεί τόσο το πλαίσιο σε ότι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσο και τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ δοκιμάζεται από την μετάλλαξη Δέλτα, είπε ο υπουργός Υγείας, ενώ στην κοινότητα η μετάλλαξη Ομικρον φαίνεται να είναι κυρίαρχη. Τα στοιχεία που έχουμε από άλλες χώρες δείχνουν ότι με την Ομικρόν οι νοσηλείες είναι ηπιότερες και μικρότερου χρονικού διαστήματος, είπε ο Θ. Πλεύρης και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την τρίτη δόση καθώς τα εμβόλια καλύπτουν και αυτή τη μετάλλαξη.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.