Λέσβος: Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές – Σκέψεις για μίνι lockdown

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Λέσβο, καθώς καθημερινά εντοπίζονται περίπου 70 κρούσματα κορονοϊού. Όπως μετέδωσε το Mega, η διασπορά είναι μεγάλη στα σχολεία, καθώς δεκάδες κρούσματα έχουν βρεθεί σε σχολικές μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί, πως σχεδόν οι μισοί κάτοικοι του νησιού παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος: «Έχουμε αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη μαθητική κοινότητα. Έχουν νοσήσει 13 παιδιά στην πρωτοβάθμια, άλλα 13 στη δευτεροβάθμια, και σε νηπιαγωγείο έχει βρεθεί θετικό ένα παιδάκι, ενώ έχουν νοσήσει και 3 εκπαιδευτικοί. Συνολικά γύρω στα 500-570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κορονοϊό. Αλλά είναι μικρό το ποσοστό νοσηλείας στο νοσοκομείο».

Ο ίδιος μίλησε και για το αντιεμβολιαστικό κίνημα που «ανθεί» στο νησί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν αρκετοί αντιεμβολιαστές. Κυμαινόμαστε γύρω στο 50—55% στους εμβολιασμούς, ωστόσο με την Όμικρον προσέρχονται αρκετοί να εμβολιαστούν. Το νοσοκομείο ανταπεξέρχεται. Εξετάζεται το μίνι lockdown είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι όλα ανοιχτά».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.