Κορονοϊός: Μόνο με εμβολιασμένους εργαζόμενους τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με το κλίμα των εορτών να μπαίνει για τα καλά πια, η επιτροπή των ειδικών που εισηγείται νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, επικεντρώνεται μεταξύ άλλων στα χριστουγεννιάτικα πάρκα που λειτουργούν κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο LiveNews ο Πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, φέτος, οι εργαζόμενοι στα θεματικά πάρκα, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι:

«Ναι. Έχουμε την αίσθηση ότι, είναι μια εποχιακή απασχόληση άρα οι άνθρωποι θα πιάσουν τώρα δουλειά εκεί, και με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παιδιών είναι ανεμβολίαστα, εφόσον για τους ενήλικες που τα συνοδεύουν ένα μεγάλο ποσοστό είναι εμβολιασμένοι, πολύ λογικά να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους. Είναι χώροι διασκέδασης και κανείς δε θέλει να αποτελέσουν εστία μιας αναζωπύρωσης».

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή, εισηγείται και κάτι ακόμη: Όσοι παίρνουν πιστοποιητικό νόσησης από κορονοϊό, να το παίρνουν μόνο κάνοντας PCR τεστ και όχι rapid.

«Οι άνθρωποι που παίρνουν πιστοποίηση νόσου, εφεξής θα πρέπει να έχουν PCR. Δηλαδή δεν αρκεί το rapid test για να μας δώσει πιστοποιητικό νόσου που είναι αντίστοιχη του πιστοποιητικού εμβολιασμού… Γιατί είναι πολύ πιο αξιόπιστο τo PCR» τόνισε ο κύριος Εξαδάκτυλος.

Σημειώνεται βέβαια, ότι εκτός από αξιόπιστο είναι και πιο «τσουχτερο» στην τιμή το PCR. Για την ακρίβεια, το γνωστό και ως μοριακό τεστ, είναι το πιο ακριβό απ’ όλα, αφού κοστίζει 60 ευρώ. Ποσό, που θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι που θέλουν να βγάλουν ένα πιστοποιητικό νόσησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η πρόταση της επιτροπής έγινε, γιατί υπήρξαν καταγγελίες ακόμα και για ιατρικό προσωπικό ότι παρουσίαζε ψευδή rapid test για να θεωρηθεί θετικό.

Πάντως, σύμφωνα με τον κύριο Εξαδάκτυλο, υπάρχει προοπτική ύφεσης της πανδημίας το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Εξαδάκτυλος είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο: «Σε ότι αφορά τη διασπορά είμαστε σε φάση σταθερότητας με προοπτική ύφεσης»…

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.