Κορωνοϊός: Εξιτήριο για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξιτήριο από το Αμερικανικό Νοσοκομείο Κωνσταντινουπόλεως όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό, τις τελευταίες έξι ημέρες, πήρε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπως ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραμείνει λίγες ημέρες ακόμη σε απομόνωση στην Πατριαρχική κατοικία στα Θεραπειά προτού επιστρέψει στο Φανάρι για τους εορτασμούς των Θεοφανείων.

Να σημειωθεί ότι όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στη σχετική ανακοίνωση τότε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπογραμμιζόταν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος εμφάνισε ήπια συμπτώματα και η γενικότερη κατάσταση της υγείας του ήταν καλή.

Κατόπιν της διάγνωσης επισκέφθηκε κεντρικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.

Η ανακοίνωση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο
Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει ως εξής:

Σήμερα, Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021, το μεσημέρι, η Α.Θ.Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πήρε εξιτήριο από το Αμερικανικό Νοσοκομείο της Πόλεως, όπου τις τελευταίες έξι ημέρες ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, προσβληθείς από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού. Θα παραμείνει λίγες ημέρες ακόμη σε απομόνωση στην Πατριαρχική κατοικία στα Θεραπειά προτού επιστρέψει στο Φανάρι για τους εορτασμούς των Θεοφανείων.

Την Τετάρτη το βράδυ επικοινώνησε με τον Παναγιώτατο για τρίτη φορά τηλεφωνικά ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας Εξοχ. κ. Fahrettin Koca, ο οποίος διερώτησε για την πορεία της υγείας του και τον διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου του θα είναι πάντοτε στη διάθεσή του.

Η Α.Θ.Παναγιότης, ο Πατριάρχης συγκινημένος για το ζωηρό ενδιαφέρον του κ. Υπουργού, τον ευχαρίστησε θερμώς και του ευχήθηκε για τον καινούργιο χρόνο, καθώς και καλή δύναμη στις από πολλών μηνών προσπάθειές του για την καταπολέμηση του Covid-19 στη χώρα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.