Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Πότε θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα την Κυριακή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αντίστροφα μετρούν στο Κίνημα Αλλαγής για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής. Ήδη τα γραφεία του κόμματος στην Χ. Τρικούπη, έχουν ετοιμαστεί ώστε να υποδεχθούν τους συνεργάτες των υποψηφίων για την βραδιά των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου. Οι έξι υποψήφιοι θα βρίσκονται με το επιτελείο τους στα «στρατηγεία» τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα αποτελέσματα θα δοθούν από την εταιρία που έχει αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών λίγο μετά τις 21:30 στις 5 Δεκεμβρίου. Θα είναι το πρώτο 15% των αποτελεσμάτων.

Οι υποψήφιοι, ακόμη και μέσα στο σαββατοκύριακο θα συνεχίσουν την καμπάνια τους, με αρκετούς να βρίσκονται εκτός Αθηνών στις περιφέρειες. Την Κυριακή, όπως είναι αυτονόητο, θα ψηφίσουν και οι έξι υποψήφιοι.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή στην Μεταμόρφωση, στις 8:30 το πρωί θα ψηφίσει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ίδια ώρα στην αίθουσα του δημαρχείου στη Λιοσίων θα ψηφίσει ο Παύλος Χρηστίδης. Στην Κρήτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης περίπου στις 9:30 στο Δημοτικό Αθλητικό & Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και θα ψηφίσει στο πρώην δημαρχείο Ταυρου, Επταλόφου και Πειραιώς στις 10.45 πμ. Στο κέντρο της Αθήνας ο Παύλος Γερουλάνος στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας. Ο Χάρης Καστανίδης, θα ψηφίσει στις 11:30 στη Θεσσαλονίκη, στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στη γωνία της 25ης Μαρτίου και Βασ. Όλγας.

Στην Ελλάδα, θα στηθούν συνολικά 813 κάλπες σε όλη την χώρα. Τα εκλογικά κέντρα θα ανοίξουν στις 7 το πρωί ενώ μέχρι τις 7 το απόγευμα οι πολίτες που επιθυμούν θα μπορούν να ψηφίσουν. Μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες άνω των 17 ετών αλλά και αλλοδαποί αρκεί, μεταξύ άλλων, να έχουν μαζί την άδεια παραμονής και διαβατήριο. Θα χρειαστεί να καταβάλουν, στον πρώτο γύρο μόνο, 3 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής. Σε περίπτωση που δεν είναι μέλη ή φίλοι μπορούν να προσκομίσουν σχετική αίτηση από την ιστοσελίδα του κόμματος και αφού έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία τους να την παραδώσουν στο εκλογικό κέντρο.

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο.

Ακόμη, όσοι πολίτες βρίσκονται στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα της περιοχής τους. Κάλπες θα στηθούν στις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και χώρες της Ε.Ε.

Τα εκλογικά τμήματα της Αυστραλίας θα λειτουργήσουν από 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα, στην Κύπρο από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα, στην Αγγλία από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα και στις ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00 τοπική ώρα και στον Καναδά στο Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα. Επισημαίνεται ότι στα εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.