Δημήτρης Λιγνάδης – Παραπέμπεται σε δίκη για τρεις βιασμούς ανηλίκων και ενός ενήλικα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε δίκη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή κατά τριών ανηλίκων αγοριών και ενός ενήλικα παραπέμπεται ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως ηθοποιός και σκηνοθέτης θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Οι δικαστές υιοθέτησαν πλήρως την εισαγγελική πρόταση με την οποία απορρίπτονταν όλοι οι ισχυρισμοί περί σκευωρίας που στήθηκε σε βάρος του από τα νεαρά θύματα του.

«Σε βάρος του κατηγορούμενου προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται» ανέφερε η εισαγγελική πρόταση

«Αφού απορρίφθηκαν όλες οι πολυδιαφημισμένες αιτιάσεις της υπεράσπισης κατά του κύρους της διαδικασίας, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εκτιμώντας το σύνολο του αποδεικτικού υλικού, έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την παραπομπή» υποστήριξε ο δικηγόρος των θυμάτων Γιάννης Βλάχος.

«Το βούλευμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία επανάληψη της ποινικής διώξεως και έχουμε πεδίο δόξης λαμπρό για το δικαστήριο, θα γίνει σύντομα, πιστεύω πριν το καλοκαίρι, και εκεί θα κριθεί πραγματικά εκεί η υπόθεση» πρόσθεσε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη Αλέξης Κούγιας.

«Επικίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων»

Οι δικαστές αποφάσισαν και την συνέχιση της προσωρινής του κράτησης.

«Πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων» τονίζεται στην εισαγγελική πρόταση.

«Εκτιμώντας την προσωπικότητα του και τον τρόπο τέλεσης των πράξεων έκρινε ότι είναι επικίνδυνος να τελέσει νέες πράξεις και νέα εγκλήματα εάν αφεθεί ελεύθερος και διέταξε τη συνέχιση της προσωρινής του κράτησης» συμπλήρωσε ο κ. Βλάχος.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται ο προσδιορισμός της δίκης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.