Δίκη ψευτογιατρού: Ενδεχόμενο επέκτασης της προφυλάκισής του για ακόμα 18 μήνες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο παράτασης της προσωρινής κράτησης του 48χρονου ψευτογιατρού ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών καρκινοπαθών.

Ο «ψευτογιατρός», ο περιβόητος «Dr Kontos», ο οποίος υποσχόταν στα θύματα του πλήρη ίαση από τον καρκίνο με αποστάγματα και βότανα, σήμερα έχει κληθεί σε νέα απολογία για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κατηγορούμενος,  σύμφωνα με πληροφορίες,  αναμένεται να ζητήσει σήμερα προθεσμία για να μελετήσει τη δικογραφία και να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε περίπτωση, που οι δικαστικές αρχές αποφασίσουν να του επιβάλλουν και δεύτερη προφυλάκιση για τη νέα κατηγορία που αντιμετωπίζει τότε ακόμα και εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη του μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου 2021 όποτε και λήγει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης δε θα αποφυλακιστεί.

Σε αυτή την περίπτωση θα παραταθεί η προσωρινή του κράτηση για 18 ακόμη μήνες, όπου στο μεταξύ θα έχει εκδοθεί και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Συνεχίζεται η δίκη του σήμερα

Μέχρι σήμερα σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο έχει παραπεμφθεί σε δίκη ο 48χρονος κατηγορείται πως κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη ψυχική κατάσταση τους λόγω των προβλημάτων υγείας τους και χρησιμοποιώντας δεκάδες διαφορετικά κόλπα κάθε φορά.

Ταυτόχρονα, σήμερα το πρωί συνεχίζεται και η δίκη του ενώπιον του ΜΟΔ της Αθήνας, καθώς την περασμένη Παρασκευή η διαδικασία διεκόπη λόγω ασθένειας ενός αναπληρωτή ενόρκου.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα συνεχιστούν οι καταθέσεις συγγενών θυμάτων, που εμπιστεύτηκαν τη θεραπεία και τη ζωή τους στον 48χρονο κατηγορούμενο και τελικά οδηγήθηκαν 12 εξ αυτών στο θάνατο.

https://www.newsit.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.