Άνοιξε η πλατφόρμα για δύο επιπλέον δωρεάν self test και για εμβολιασμένους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η πλατφόρμα για τα 2 δωρεάν self test άνοιξε σήμερα και η διάθεση θα συνεχιστεί μέχρι 31/12 στις 20:00 σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ.

Από σήμερα αρχίζει η διάθεση των δωρεάν self test για τους πολίτες, που είχε προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31/12.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ αναφέρει τα εξής:
To σύστημα Διάθεσης Self-Test άνοιξε σήμερα Τετάρτη 22/12/2021 8:00 έως και Παρασκευή 31/12 20:00. Θα διανέμονται δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών.

Υπενθυμίζεται οτι παρά τις εισηγήσεις των ειδικών για υποχρεωτική διενέργεια rapid test και σε εμβολιασμένους, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην προχωρήσει αυτό το σχέδιο και, αντ’ αυτού, να δοθούν δωρεάν self tests σε ολόκληρο τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, τα self test θα δοθούν σε δυο φάσεις. Το πρώτο θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Η σύσταση της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιηθούν κυρίως πριν τις εορταστικές συναθροίσεις. Η κυβέρνηση, επιπλέον, καλεί τους πολίτες να κάνουν επιπρόσθετα self test όποτε κρίνουν ότι απαιτείται-δηλαδή προ άλλων μεγάλων συναθροίσεων ή εξόδων.

Τα self test θα δίνονται από τα φαρμακεία στους πολίτες με τη χρήση ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (προσωρινού ΑΜΚΑ).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.